Reklama
Reklama
Špagety s avokádem a uzeným lososem
Fotogalerie:

Špagety s avokádem a uzeným lososem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadná a voňavá omáčka

Podle receptu Jaroslavy Stájské z Rakovníka


Ingredience

  • 2 zralá avokáda
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 svazku petrželky + na ozdobu
  • šťáva z 1 citronu
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 1 balení špaget
  • 150 g kvalitního uzeného lososa

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Avokáda podélně rozpůlíme a vyjmeme pecku. Dužinu lehce rozkrájíme, vydlabeme lžičkou a vložíme do misky.

  2. krok2

    Přidáme olej, česnek, petrželku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.

  3. Špagety uvaříme dle návodu ve slané vodě, slijeme je, ale asi 1 hrnek vývaru si ponecháme stranou.

  4. Uvařené špagety promícháme s avokádovou směsí a podle potřeby naředíme trochou vody z vaření.

  5. Těstoviny rozdělíme na 4 talíře a poklademe je lososem pokrájeným na malé kousky. Před podáváním ještě ozdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Apple Collins

Apple Collins

Zásadně používám pravou skořici ze Srí Lanky, má úplně jinou chuť a vůni. Lenka ...
Všehochuť /25.12.16
Vepřové karí

Vepřové karí

Uvařeno podle receptu

Hany Součkové z Rakovníka

Všehochuť /02.01.18
Surimi tyčinky v listovém těstě

Surimi tyčinky v listovém těstě

Ke sklence vína jsou jako stvořené.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /25.10.12
Zapečený chřest

Zapečený chřest

V této úpravě nám chutná nejvíc.
Jarmila Čechalová, Ostrava-Poruba
Všehochuť /04.08.11
Řízek s lupínky z mandlí

Řízek s lupínky z mandlí

Diana Kolesková, Ústí nad Labem

Všehochuť /20.11.17
Lilkové pyré z Maroka

Lilkové pyré z Maroka

Při listováním marockou kuchařkou mě zaujal tento recept, protože je jednoduchý, ...
Všehochuť /29.04.13
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama