Reklama
Špagety s avokádem a uzeným lososem
Fotogalerie:

Špagety s avokádem a uzeným lososem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Snadná a voňavá omáčka

Podle receptu Jaroslavy Stájské z Rakovníka


Ingredience

  • 2 zralá avokáda
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 svazku petrželky + na ozdobu
  • šťáva z 1 citronu
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 1 balení špaget
  • 150 g kvalitního uzeného lososa

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Avokáda podélně rozpůlíme a vyjmeme pecku. Dužinu lehce rozkrájíme, vydlabeme lžičkou a vložíme do misky.

  2. krok2

    Přidáme olej, česnek, petrželku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.

  3. Špagety uvaříme dle návodu ve slané vodě, slijeme je, ale asi 1 hrnek vývaru si ponecháme stranou.

  4. Uvařené špagety promícháme s avokádovou směsí a podle potřeby naředíme trochou vody z vaření.

  5. Těstoviny rozdělíme na 4 talíře a poklademe je lososem pokrájeným na malé kousky. Před podáváním ještě ozdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňová omáčka s lososem

Dýňová omáčka s lososem

Jednoduché, přitom opravdu skvělé. Jiřina Nováková, Jihlava
Všehochuť /06.09.16
Salát s chřestem a jahodami

Salát s chřestem a jahodami

Zdánlivě nesourodé chutě se kupodivu báječně doplňují.

Bětka Strakáčová, Praha

...
Všehochuť /17.05.17
Smažená vejce po thajsku

Smažená vejce po thajsku

Thajci přidávají chilli koření úplně do všeho.

Magdalena Králová, Trutnov

Všehochuť /11.04.16
Ruský salát z červené  řepy

Ruský salát z červené řepy

Miluju ho, je úžasně lahodný. Na svátky ho dělám místo klasického bramborového.

...

Všehochuť /22.03.14
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Králík po kanadsku

Králík po kanadsku

Jako příloha se hodí brambory nebo rýže.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Všehochuť /12.08.17
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama