Dobrý lehký pokrm. Moc nám chutná.
Pavla Šídová, Most
Ingredience
- 1 balíček špaget
- 300 g anglické slaniny
- 300 g eidamu
- podle chuti parmazán
- 2 smetany (30%)
- 5 vajec
- podle potřeby sůl
- trocha pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji na nižším plameni na pánvi. Eidam s parmazánem nastrouháme do misky a oba sýry pak zalijeme smetanou. Přidáme i vychladlou vyškvařenou slaninu. Vejce rozšleháme a přidáme do sýrové směsi. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2. Do osolené vroucí vody vložíme špagety a vaříme je podle návodu na obale ‚‚al dente‘‘. Pak je slijeme a propláchneme pod studenou vodou.
-
3. Špagety vložíme zpět do pánve s výpekem ze slaniny, pokud je ho málo, přidáme několik kapek oleje. Za stálého míchání je opékáme asi 5 minut. Osmažené špagety zalijeme sýrovou směsí a ještě asi 15 minut za stálého míchání prohříváme. Podáváme je se strouhaným parmazánem. Přeji dobrou chuť.