Reklama
Souvlaki s tzatziki
Fotogalerie:

Souvlaki s tzatziki

Karolína Bažantová

Praha
Na této dobrotě jsme si pochutnávali při řecké dovolené. Kdykoli souvlaki připravím doma, vybaví se mi prosluněné dny a hukot příboje.
Karolína Bažantová, Praha

Ingredience

  • 400 g maso vepřové
  • 1 lžička koření na gyros
  • 20 ml olej
  • 1 okurka
  • 1 tvaroh
  • 2–3 stroužky česnek
  • 1 svazek kopr
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Maso nakrájíme na tenké dlouhé proužky a napícháme ho na dřevěné špejle. Špízy uložíme do podlouhlé nádoby, posypeme je kořením gyros a polijeme olejem. Necháme je (nejlépe do druhého dne) v lednici marinovat.
    Druhý den naložené maso na pánvi dozlatova osmažíme. 
  2. krok2
    Jako přílohu k masu si připravíme tzatziki: na hrubším struhadle nastrouháme celou salátovou okurku a přebytečnou šťávu odlijeme. Okurku smícháme s tvarohem, smetanou, utřeným česnekem a najemno nasekaným koprem.
  3. krok3
    Hotovou směs podle chuti opepříme a dosolíme.

    TIP: Maso potíráme připravenou marinádou i během smažení. Ke smetaně je možné přidat i bílý jogurt, salát tzatziky bude dietnější a lehčí.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza se třemi sýry a olivami

Pizza se třemi sýry a olivami

Základem je vždy kvalitní těsto, proto si ho dělám raději sama doma. Lenka Moudrá, ...
Všehochuť /14.04.16
Zapékaná čekanka

Zapékaná čekanka

Poprvé jsem tuto dobrotu ochutnala u přátel v Holandsku. Říkají tomu čikori. Čekanka je...
Všehochuť /13.08.08
Marinovaná kachní prsa

Marinovaná kachní prsa

Exotika, která podráždí chuťové pohárky.

Libuše Wolfová, České Budějovice

Všehochuť /15.07.16
Asijská polévka ze žluté čočky

Asijská polévka ze žluté čočky

S kousky pálivých papriček a trochou zázvoru je příjemně pikantní.

Jana Nosková, Cheb

...
Všehochuť /01.10.13
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Lilková musaka

Lilková musaka

Pochoutka, která se výborně hodí do horkých letních dnů.

Zuzana Novotná, Aš

Všehochuť /26.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama