Reklama
Sopa de mariscos – polévka z darů moře
Fotogalerie:

Sopa de mariscos – polévka z darů moře

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuť podtrhne špetka šafránu

Španělé jsou temperamentní lidé a takové jsou i jejich pokrmy. Intenzivní chuť je dosažena především kořením a aromatickými bylinkami. Mořské plody, ryby, ale i hovězí, skopové a drůbeží maso, všechny možné druhy zeleniny a ovoce, to vše je tu čerstvé a dokonale upravené.

Uvařeno podle receptu Tomáše Šnajdra z Kolína

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 větší rajče
  • 60 ml olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g rybího masa (treska)
  • 2 bobkové listy
  • 1 malý hrnek rýže
  • 12 slávek
  • 12 velkých krevet
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Očistíme mrkev a spolu s rajčetem ji nakrájíme na malé kostičky. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a cibuli se zeleninou na něm orestujeme (asi 2 minuty). Zalijeme bílým vínem a necháme přejít varem.

  2. Nyní do hrnce přidáme rybu, bobkový list a rýži, vše zalijeme asi 600 ml vody a na mírném ohni vaříme přibližně 10 minut.

  3. Do hrnce přisypeme propláchnuté slávky a vaříme dalších 10 minut. Nakonec do polévky vložíme krevety a ještě 5 minut povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Tip redakce

Čerstvé slávky je nutné několikrát důkladně proprat ve studené vodě, ty, které jsou otevřené, se musí vyhodit. Vaříme pouze ty, které mají lasturu uzavřenou. Po uvaření se naopak zbavíme všech mušlí, které se při vaření neotevřely. Jsou mrtvé a spolu s rozbitými patří do odpadu.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové kostky na zázvoru

Vepřové kostky na zázvoru

Podávejte s rýží. Petra Děkanovská, Jirny
Všehochuť /06.05.12
Stromboli

Stromboli

Pojmenování dostalo podle italské sopky - podobně jako láva i náplň z uzené mozzarelly ...

Všehochuť /22.06.12
Italské caprese s domácím pestem

Italské caprese s domácím pestem

Mým oblíbeným letním jídlem je právě caprese. Mozzarellu kupuju na kila!

Klára ...

Všehochuť /12.08.13
Mořská rýže

Mořská rýže

Miluju experimenty. Tento měl úspěch.
Markéta Adámková, Kobylí
Všehochuť /13.11.09
Slovenské keksíky

Slovenské keksíky

S barevnými lentilkami  vypadají vesele.

Zlata Komondiová, Praha

Všehochuť /14.03.17
Kořeněné placky

Kořeněné placky

Pro toho, kdo má rád něco ostřejšího.

Rudolf Jílek, Velké Meziříčí

Všehochuť /17.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu