Reklama
Sopa de mariscos – polévka z darů moře
Fotogalerie:

Sopa de mariscos – polévka z darů moře

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuť podtrhne špetka šafránu

Španělé jsou temperamentní lidé a takové jsou i jejich pokrmy. Intenzivní chuť je dosažena především kořením a aromatickými bylinkami. Mořské plody, ryby, ale i hovězí, skopové a drůbeží maso, všechny možné druhy zeleniny a ovoce, to vše je tu čerstvé a dokonale upravené.

Uvařeno podle receptu Tomáše Šnajdra z Kolína

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 větší rajče
  • 60 ml olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g rybího masa (treska)
  • 2 bobkové listy
  • 1 malý hrnek rýže
  • 12 slávek
  • 12 velkých krevet
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Očistíme mrkev a spolu s rajčetem ji nakrájíme na malé kostičky. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a cibuli se zeleninou na něm orestujeme (asi 2 minuty). Zalijeme bílým vínem a necháme přejít varem.

  2. Nyní do hrnce přidáme rybu, bobkový list a rýži, vše zalijeme asi 600 ml vody a na mírném ohni vaříme přibližně 10 minut.

  3. Do hrnce přisypeme propláchnuté slávky a vaříme dalších 10 minut. Nakonec do polévky vložíme krevety a ještě 5 minut povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Tip redakce

Čerstvé slávky je nutné několikrát důkladně proprat ve studené vodě, ty, které jsou otevřené, se musí vyhodit. Vaříme pouze ty, které mají lasturu uzavřenou. Po uvaření se naopak zbavíme všech mušlí, které se při vaření neotevřely. Jsou mrtvé a spolu s rozbitými patří do odpadu.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nealko Piňa Coláda

Nealko Piňa Coláda

Moje děti ji milují. Iva Chudobová, Praha
Všehochuť /22.12.08
Zapékané tortellini

Zapékané tortellini

Jenom samotné tortelliny jsou příliš fádní.

Gabriela Kloudová, Tábor

Všehochuť /06.01.14
Krémová dýňová polévka

Krémová dýňová polévka

Dýňovou polévku připravuji již tradičně v období babího léta, a kdo ji ...
Všehochuť /30.03.10
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Upečeno podle receptu

Uršuly Habartové z Prahy

Všehochuť /05.01.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama