Reklama
Smažená pštrosí vejce
Fotogalerie:

Smažená pštrosí vejce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem trefnější.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Ingredience

  • 150 g předního hovězího masa
  • 200 g bůčku
  • 1 houska
  • 1 cibule
  • dle chuti sůl a pepř
  • 1 vejce
  • dle chuti majoránka
  • 3 stroužky esneku
  • uvařených oloupaných vajec Náplň:
  • 5
  • Na obalení:
  • 50 g hladké mouky
  • dle potřeby mléko
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso umeleme s bůčkem, namočenou vymačkanou houskou a cibulí. Směs osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, přidáme vejce a utřený česnek. Vše dobře propracujeme. Necháme přibližně půl hodiny odležet. Vlhkou rukou tvoříme stejně velké šišky, do kterých zabalíme uvařená oloupaná vejce.

  2. Naplněné šišky obalíme v trojobale a osmažíme dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Tip redakce

Vajíčka uvař podle chuti, ale nejlepší jsou buď naměkko, nebo natvrdo. Když okolo nich pak uděláš dostatečnou vrstvu masa, při smažení si ponechají původní stav, maximálně ti trošku dojdou.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic
Všehochuť /23.06.18
Francouzský citronový krém

Francouzský citronový krém

Chutná skvěle‚ jako kuchaři budete ohodnoceni od hostů jedničkou.
Martin ...
Všehochuť /25.02.10
Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Příprava nemůže být jednodušší – všechny suroviny se vaří najednou a je ...

Všehochuť /06.05.17
Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Syrové pelmeně můžeš zmrazit do zásoby.
Galina Marková, Kopřivnice
Všehochuť /27.10.11
Rajčatové bruschetty

Rajčatové bruschetty

Podle receptu

Nely Hudečkové z Českého Krumlova

Všehochuť /01.07.18
Rychlá čína

Rychlá čína

Pro děti vynech chilli

Podle receptu Lenky Rohkové z Berouna


Všehochuť /08.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu