Reklama
Slovenský kapustový prívarok s vejci
Fotogalerie:

Slovenský kapustový prívarok s vejci

Zuzana Svobodová

Brno

Protože prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť, můžeme ho dochutit octem.

Zuzana Svobodová, Brno

Ingredience

  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 1/2 hlávky kapusta
  • 500 ml voda
  • 6 ks brambory
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • 5 ks bobkový list
  • špetka muškátového oříšku
  • trocha sladké červené papriky
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce máslo
  • 10 g hladká mouka
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Kapustu opláchneme a nakrouháme a vsypeme do hrnce k osmažené cibulce. Chvilku restujeme a potom zalijeme vodou.

  2. krok2

    Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, které  vsypeme ke kapustě. Trochu osolíme, opepříme a pak přidáme ostatní koření a česnek. Pod pokličkou vaříme tak dlouho, dokud nejsou kapusta i brambory měkké.

  3. krok3

    Z másla a mouky si připravíme řidkou jíšku a nalijeme ji do směsi brambor a kapusty. Necháme projít varem, aby se zratila moučná chuť.

  4. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme je na plátky a ozdobíme jimi hotové jídlo. Podáváme nejlépe s chlebem.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné kalamáry

Plněné kalamáry

Zajímavá kombinace chutí. Zdena Bendová, Děčín
Všehochuť /29.05.16
Čínské masové placičky

Čínské masové placičky

Mají velmi zajímavou exotickou vůni.
Lucie Vaněčková, Lodhéřov
Všehochuť /05.08.11
Mořská štika ve slanině

Mořská štika ve slanině

Podle receptu

Jiřího Matějky z Prahy

Všehochuť /24.06.18
Holandský řízek

Holandský řízek

Pokrm má tu velkou přednost, že chutná všem malým dětem i nám dospělým a také ...
Všehochuť /02.09.08
Pirohy s mletým masem

Pirohy s mletým masem

Alena Radová, Brno

Všehochuť /23.01.18
Gnocchi s vůní šalvěje

Gnocchi s vůní šalvěje

Pokud neseženeme italský krémový sýr crescenza nebo stracchino, můžeme gnocchi posypat ...

Všehochuť /28.07.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama