Protože prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť, můžeme ho dochutit octem.
Zuzana Svobodová, Brno
Ingredience
- 1 lžíce olej
- 1 cibule
- 1/2 hlávky kapusta
- 500 ml voda
- 6 ks brambory
- trocha soli
- pepř podle chuti
- 5 ks bobkový list
- špetka muškátového oříšku
- trocha sladké červené papriky
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce máslo
- 10 g hladká mouka
- 4 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Kapustu opláchneme a nakrouháme a vsypeme do hrnce k osmažené cibulce. Chvilku restujeme a potom zalijeme vodou.
-
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, které vsypeme ke kapustě. Trochu osolíme, opepříme a pak přidáme ostatní koření a česnek. Pod pokličkou vaříme tak dlouho, dokud nejsou kapusta i brambory měkké.
-
Z másla a mouky si připravíme řidkou jíšku a nalijeme ji do směsi brambor a kapusty. Necháme projít varem, aby se zratila moučná chuť.
-
Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme je na plátky a ozdobíme jimi hotové jídlo. Podáváme nejlépe s chlebem.