Reklama
Reklama
Slovenské pagáče
Fotogalerie:

Slovenské pagáče

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Kyptová, Jíloviště

Ingredience

  • 400  g polohrubé mouky
  • 250  g zakysané smetany
  • 250  g másla
  • 120  g strouhaného eidamu
  • 1 vejce
  • 1 kypřicí prášek
  • na vál mouka
  • na potření vejce
  • na posyp sůl a kmín nebo paprika či mandle

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme na těsto, které necháme přes noc odležet v chladničce.

  2. Potom ho na pomoučeném vále vyválíme na plát cca 1 cm silný a vykrajujeme kolečka o průměru přibližně 7 cm. Každý kousek pečiva přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí s kmínem nebo sladkou paprikou či mandlemi.

  4. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut, dokud nejsou pagáče krásně zlaté.

  5. Jsou dobré k pivu, vínu nebo jen tak samotné.

Tip redakce

Do pagáčů se často přidávají najemno nasekané škvarky nebo vařené nastrouhané brambory.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Toasty s tuňákem, fazolemi a mozzarellou

Toasty s tuňákem, fazolemi a mozzarellou

Samé zdravé věci v neobvyklé kombinaci. Aneta Hrázdilová, Praha
Všehochuť /23.10.17
Surimi tyčinky v listovém těstě

Surimi tyčinky v listovém těstě

Ke sklence vína jsou jako stvořené.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /25.10.12
Těstoviny se šunkou

Těstoviny se šunkou

Jednoduché, rychlé a syté.
Všehochuť /07.05.12
Rybí filé po tyrolsu

Rybí filé po tyrolsu

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Pavla Csejteyová, Mutěnice
Všehochuť /05.01.09
Africké  kuře

Africké kuře

Určitě vyzkoušej tuto delikatesu.

Miloslava Břenová, Vinaře

Všehochuť /07.06.14
Pečený kapr po řecku

Pečený kapr po řecku

Pro ty, kteří mají rádi ryby a zeleninu.

Markéta Auerová, Loděnice

Všehochuť /08.02.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama