Reklama
Slovenské keksíky
Fotogalerie:

Slovenské keksíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S barevnými lentilkami  vypadají vesele.

Zlata Komondiová, Praha

Ingredience

  • 80 g hery
  • 90 g cukru moučky
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • kůra z 1 pomeranče
  • 50 ml zakysané smetany
  • 200 g hladké mouky
  • 1/4 kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve utřeme změklou heru s moučkovým a vanilkovým cukrem na hladkou krémovitou hmotu. Přidáme do ní žloutek, nastrouhanou pomerančovou kůru, zakysanou smetanu a postupně zapracujeme také prosátou mouku promíchanou s kypřicím práškem, solí a mletým koriandrem, po němž budou tyto drobné keksy příjemně vonět.

  2. Těsto rukama důkladně zpracujeme, uválíme do pevného tvaru a přesuneme na čistou pracovní plochu lehce posypanou moukou. Ještě chvíli pracujeme a pak těsto necháme alespoň 1 hodinu odležet v lednici zabalené do potravinářské fólie.

  3. Potom těsto rozbalíme, vyválíme na tloušťku přibližně 6 mm a vhodnými formičkami vykrájíme tvary.

  4. Malým vykrajovátkem uděláme dírky, do kterých bude možné navléknout stuhy různých barev. Vykrojené kousky pečiva klademe na plech vyložený pečicím papírem. Ponecháme jim dost prostoru, aby mohly nabýt.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C přibližně 10 minut, keksy vyběhnou a zezlátnou. Necháme je vychladnout a dozdobíme podle vlastní fantazie. Po odležení chutnají ještě lépe než čerstvé.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /23.11.17
Pařížský pohár

Pařížský pohár

Použij ořechy, které máš nejraději.
Marie Šindlerová, Havlíčkův Brod
Všehochuť /23.12.11
Řecké zapečené nudle

Řecké zapečené nudle

Miluji vůni bylinek a koření.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblatí

Všehochuť /25.08.13
Středomořský bramborový koláč

Středomořský bramborový koláč

Chuť jednotlivých ingrediencí se skvěle doplňuje.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /21.08.16
Pljeskavica z naší dovolené

Pljeskavica z naší dovolené

Už se těším na prázdniny, až si ji zase dáme v naší oblíbené hospůdce.

...

Všehochuť /29.07.16
Gruzinská játra

Gruzinská játra

Máme je rádi s pořádnou kopou křupavých hranolků.
Hana Koptová, Doksy
Všehochuť /01.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu