Reklama
Slaný dýňový koláč s parmazánem
Fotogalerie:

Slaný dýňový koláč s parmazánem

Jana Malá

Pelhřimov

Výborný se sklenkou suchého bílého vína.

Jana Malá, Pelhřimov

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1 lžička třtinový cukr
  • špetka soli
  • 100 g máslo
  • 1 vejce
  • Náplň:
  • 500 g dužina z máslové ddýně
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 2 vejce
  • špetka soli a pepře
  • špetka kardamonu a muškátového oříšku
  • 200 g smetana
  • 100 g parmazán
  • 1 hrst bylinky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem, solí, rozměklým máslem, vejcem a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi hodinu odpočinout.

  2. krok2

    Zatím připravíme dýňovou náplň. Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, přidáme citronovou šťávu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Vše rozmixujeme a necháme vychladnout. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, kořením a smetanou. Směs vmícháme k dýňovému pyré. 

  3. krok3

    Těsto vyválíme a vložíme do kulaté dortové formy. Pomocí prstů vytáhneme vyšší okraj, dno propícháme vidličkou a při 200 °C korpus předpečeme asi 15 minut. Na těsto nalijeme dýňovou náplň a vše pečeme asi 45 minut při 180 °C.

  4. krok4

    Asi 10 minut před koncem pečení posypeme povrch nahrubo nastrouhaným sýrem. Nakonec jednotlivé porce ozdobíme čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s olivami

Salát s olivami

Ani o svátcích bychom neměli zapomínat na jídla ze zeleniny.  Jana Diblíková, ...
Všehochuť /08.02.12
Turecký hovězí kebab

Turecký hovězí kebab

Osvěžující lahůdka například v horkých letních dnech.
Jan Matějovský, Praha
Všehochuť /26.06.12
Čínské nudle

Čínské nudle

Mám ráda jídla, která jsou rychle hotová.
Vladimíra Mauerová, Kladno
Všehochuť /20.02.10
Řecké maso

Řecké maso

Maso se skvělou omáčkou chutná s pečivem i bramborákem.
Blažena Bolková, ...
Všehochuť /07.11.08
Hovězí pupek s čabajkou

Hovězí pupek s čabajkou

Použijte originální klobásu, jen tak to bude to pravé čabajské.


Otto Plášek, Brno

Všehochuť /19.03.17
Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Bezmasý pokrm, který dokáže příjemně zasytit jak teplý, tak i po úplném ...

Všehochuť /07.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu