Reklama
Slaný dýňový koláč s parmazánem
Fotogalerie:

Slaný dýňový koláč s parmazánem

Jana Malá

Pelhřimov

Výborný se sklenkou suchého bílého vína.

Jana Malá, Pelhřimov

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1 lžička třtinový cukr
  • špetka soli
  • 100 g máslo
  • 1 vejce
  • Náplň:
  • 500 g dužina z máslové ddýně
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 2 vejce
  • špetka soli a pepře
  • špetka kardamonu a muškátového oříšku
  • 200 g smetana
  • 100 g parmazán
  • 1 hrst bylinky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem, solí, rozměklým máslem, vejcem a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi hodinu odpočinout.

  2. krok2

    Zatím připravíme dýňovou náplň. Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, přidáme citronovou šťávu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Vše rozmixujeme a necháme vychladnout. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, kořením a smetanou. Směs vmícháme k dýňovému pyré. 

  3. krok3

    Těsto vyválíme a vložíme do kulaté dortové formy. Pomocí prstů vytáhneme vyšší okraj, dno propícháme vidličkou a při 200 °C korpus předpečeme asi 15 minut. Na těsto nalijeme dýňovou náplň a vše pečeme asi 45 minut při 180 °C.

  4. krok4

    Asi 10 minut před koncem pečení posypeme povrch nahrubo nastrouhaným sýrem. Nakonec jednotlivé porce ozdobíme čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Elena Ortová, Nové Strašecí
Všehochuť /07.02.18
Pilaf se zelím

Pilaf se zelím

Trochu dietnější verze klasického receptu.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /26.02.14
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Jsou krásně nadýchané a voňavé.

Olga Pysarenko, Praha

Všehochuť /26.02.17
Italský chlebový věnec

Italský chlebový věnec

Kombinace nadýchaného voňavého chleba, sušených rajčat a oliv je dokonalá.

Míša...

Všehochuť /21.05.15
Řízky balené v pivním těstíčku

Řízky balené v pivním těstíčku

Kuřecí maso mám rád a rád ho také vařím, protože se dá připravit různě. S pivem ...
Všehochuť /02.07.09
Polský kakaový blok

Polský kakaový blok

Děsně dobrá mňamka. Navíc je nepečená.
Simona Radová‚ Opočno
Všehochuť /24.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu