Reklama
Slaný dýňový koláč s parmazánem
Fotogalerie:

Slaný dýňový koláč s parmazánem

Jana Malá

Pelhřimov

Výborný se sklenkou suchého bílého vína.

Jana Malá, Pelhřimov

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1 lžička třtinový cukr
  • špetka soli
  • 100 g máslo
  • 1 vejce
  • Náplň:
  • 500 g dužina z máslové ddýně
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 2 vejce
  • špetka soli a pepře
  • špetka kardamonu a muškátového oříšku
  • 200 g smetana
  • 100 g parmazán
  • 1 hrst bylinky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem, solí, rozměklým máslem, vejcem a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi hodinu odpočinout.

  2. krok2

    Zatím připravíme dýňovou náplň. Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, přidáme citronovou šťávu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Vše rozmixujeme a necháme vychladnout. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, kořením a smetanou. Směs vmícháme k dýňovému pyré. 

  3. krok3

    Těsto vyválíme a vložíme do kulaté dortové formy. Pomocí prstů vytáhneme vyšší okraj, dno propícháme vidličkou a při 200 °C korpus předpečeme asi 15 minut. Na těsto nalijeme dýňovou náplň a vše pečeme asi 45 minut při 180 °C.

  4. krok4

    Asi 10 minut před koncem pečení posypeme povrch nahrubo nastrouhaným sýrem. Nakonec jednotlivé porce ozdobíme čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ukrajinská polévka

Ukrajinská polévka

Tato lahodná polévka ti určitě zachutná. Jana Oesterreicherová, Dvory nad Lužnicí ...
Všehochuť /25.02.10
Vepřové nudličky s kapií a pórkem

Vepřové nudličky s kapií a pórkem

Podle receptu

Venduly Krásové z Písku

Všehochuť /23.09.19
Francouzské brambory

Francouzské brambory

Dají se tak spotřebovat třeba i zbylé brambory.
Nikola Kratochvílová, Česká ...
Všehochuť /28.06.10
Grilovaný špíz z uzenin

Grilovaný špíz z uzenin

Jsme už důchodci, a tak od jara až do podzimu trávíme čas na naší chatě nedaleko ...
Všehochuť /15.06.12
Pizza se žampiony a kapary

Pizza se žampiony a kapary

Připraveno podle receptu

Radka Konopíka z Chebu

Všehochuť /18.01.18
Švýcarské soufflé

Švýcarské soufflé

Je to jemná nadýchaná pochoutka, jednoduchá a pikantní mňamka k vínu. V naší rodině ...
Všehochuť /03.10.08
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama