Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slané koláčky s pórkem

Slané koláčky s pórkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slané koláčky s pórkem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné na 18 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4768 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 111 g
Tuky 382 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náplň je skvělá už sama o sobě.

Suroviny

mouka chlebová 500 g
hladká
sůl ½ ČL
vejce 2 ks
rozšlehaná
máslo 200 g
+ trocha na vymazání forem
Na náplň
olivový olej panenský 30 ml
slanina 400 g
libovější, na kostičky
pórek 600 g
nakrájený na plátky, pláchnutý, osušený,
na kostičky
česnek 2 stroužky
nadrobno
nebo zakysané smetany
lze nahradit ementálem, najemno nastrouhaným
sůl
pepř mletý
dle chuti
vejce 1 ks
rozšlehané

Postup

1

Mouku a sůl prosejte do mísy. Uprostřed udělejte důlek, nalijte do něj vejce, lehce promíchejte. Máslo vmíchejte do 170 ml horké vody a přiveďte k varu. Odstavte. Vsypte moučnou směs, vymíchejte těsto. Trochu ho prohněťte na pomoučněném válu, zabalte do plastové fólie a dejte na hodinu do chladničky.

2

V pánvi zahřejte olej, vsypte slaninu a nechte ji trochu vypustit tuk. Pak vsypte pórek a brambory a opékejte, aby pórek změkl. Ke konci přisypte česnek. Nechte zchladnout a vmíchejte crème fraîche a sýr. Důkladně promíchejte, osolte a opepřete.

3

Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozdělte na 2 díly, jeden vraťte do chladničky, druhý rozválejte na pomoučněném válu. Vykrájejte z něj 18 koleček o takovém průměru, abyste jimi vyložili dno i stěny důlků o objemu cca 125 ml ve formách na muffiny. Rozdělte do nich náplň – neplňte je přitom vrchovatě. Rozválejte zbývající těsto a vykrájejte z něj kolečka tak velká, aby seděla jako pokličky na těstě ve formách. Okraje těsta vždy potřete rozpuštěným vejcem a přitiskněte k nim pokličky. Povrch potřete vejcem a dejte do trouby. Pečte 50 minut, pak koláčky opatrně vyjměte z forem. Přeneste je na plech a ještě půl hodiny pečte, aby bylo celé těsto pěkně křehké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč