Reklama
Slané sýrové košíčky s cibulkou
Fotogalerie:

Slané sýrové košíčky s cibulkou

Alena Kubová

Praha
Na stole vypadají opravdu úžasně. Buď si jistá, že každá návštěva se bude cítit poctěna tím, že sis s pohoštěním dala tolik práce.
Alena Kubová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g mouka hladká
  • 120 g máslo
  • 1 vejce
  • 1 menší lžička sůl
  • 50 g sýr tvrdý
  • Cibulka:
  • 2 lžičky ocet balsamikový
  • 1 lžička cukr krupice
  • 2 cibule
  • Náplň:
  • 50 g sýr strouhaný
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 200 g sýr tavený smetanový
  • špetka pepř
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Hladkou mouku, změklé máslo, vejce, nastrouhaný sýr a špetku soli smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici asi hodinu odpočinout.
  2. krok2 Těsto vyválíme a naplníme vymazané formičky. Na několika místech propícháme dno vidličkou, koláčky upečeme.
  3. krok3 Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a na troše oleje dozlatova osmažíme. Před koncem cibulku poprášíme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat, poté zakápneme balzamikem.
  4. Studené koláčky na mřížce naplníme cibulkou a zakryjeme sýrovou náplní. Náplň smícháme z nastrouhaného sýra, sladké papriky, taveného sýra, soli a pepře.
  5. Takto naplněné košíčky dáme na 5 minut zapéct do trouby na 220 °C.

    TIP: Aby košíčky při pečení udržely tvar, položíme nahoru pečicí papír posypaný sušenými fazolemi. Upečené koláčky vyklopíme na mřížku.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řecké mušle

Řecké mušle

Ze středomořské dovolené jsme si přivezli spoustu mušlí a mě napadlo, že je škoda ...
Všehochuť /03.10.08
Kuře na šalvěji pečené v mléce

Kuře na šalvěji pečené v mléce

Netradiční

Podle receptu Kateřiny Struhařové z Písku

Všehochuť /13.08.18
Holandské řízky z hlívy

Holandské řízky z hlívy

Vynikající a zdravé řízečky i pro návštěvu.
Jiřina Řezníčková, Praha
...
Všehochuť /27.09.11
Švýcarské strubli

Švýcarské strubli

Brambůrky nekupuji, tohle je lepší chroupání.

Kateřina Savková, Praha

Všehochuť /18.08.15
Galetka z rebarbory a jahod

Galetka z rebarbory a jahod

Peče se při 160 °C asi půl hodiny.

Adriana Veselá, Čáslav

Všehochuť /02.06.17
Eintopf

Eintopf

Klasické německé jídlo z jednoho hrnce.
Katka Kopková, Praha
Všehochuť /27.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu