Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kremrole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 200
Do 75 minut Snadné Na cca 20 kremrolí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4817 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 446 g
Tuky 276 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ty nejlepší kremrole v Praze jsme ochutnali v rodinné restauraci Story. Když jsme si řekli o recept, zjistili jsme, že jsou z domácího listového těsta, a tak vám předkládáme o něco jednodušší, ale taky skvělou alternativu. Rychlý recept na kremrole z křehkého těsta jsou rodinným klenotem naší šéfredaktorky.

Suroviny

máslo 250 g
studené, plus na potření
bez příchuti
na posypání
Na náplň
z 1/2 citronu

Postup

1

Těsto na kremrole; V míse smíchejte prosátou mouku, kousky másla, žloutky a kefír a rychle vypracujte hladké nelepivé těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte do lednice nejméně na 3 hodiny, ale i přes noc. 

2

Těsto vyndejte a rozkrojte napůl. Z každé půlky vyválejte asi 3mm plát. Podle pravítka z něj nakrájejte pruhy (20 cm dlouhé a 3 cm široké), ty pak omotejte okolo kovových trubiček, předem potřených máslem. Ve spoji přitiskněte. Stejně rozválejte, nakrájejte a omotejte i druhou půlku těsta.

3

Troubu rozehřejte na 220 °C. Trubičky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem v dostatečných rozestupech a pečte, až zrůžoví, asi 15 minut. Ještě vlažné sundejte z trubiček a nechte vychladnout.

4

Sníh na kremrole; Na sníh rozvařte v rendlíku cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, až bude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a šlehejte do úplného zchladnutí.

5

Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte do vychladlých kremrolí. Hotové kremrole pocukrujte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč