Reklama
Slané dortíčky s paštikovým krémem
Fotogalerie:

Slané dortíčky s paštikovým krémem

Jana Žáčková

Praha
Proč by měly být jednohubky vždycky jen z rohlíků, salámu a sýra? Tyhle se budou tvým hostům líbit, a ještě si na nich pochutnají.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • Kolečka
  • 1 těsto listové
  • 1 vejce
  • trochu semínka sezamová
  • Náplň
  • 100 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • špetka koření provensálské
  • 200 g paštika

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 cm silný plát. Za pomoci kulatého tvořítka z těsta vykrájíme menší kolečka, která přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. krok2 Na plechu kolečka potřeme našlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
  3. Upečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova. Při pečení kolečka vyběhnou.
  4. Po upečení je vyndáme a necháme zchladnout. Potom je ostrým nožem rozkrojíme v polovině a spojíme paštikovou náplní.
  5. Připravíme si náplň: cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi na rozehřátém oleji ji osmažíme dozlatova, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a ochutíme provensálským kořením. Hotovou směs necháme zchladnout, nakonec umeleme dohladka a smícháme s oblíbenou paštikou.
  6. Hotové dortíčky můžeme podávat zdobené zeleninou.

    TIP: Paštiková náplň je výborná, ale pokud si na paštice nepochutnáš, použij třeba nivu našlehanou s lučinou a několika kapkami smetany. Vynikající je také tuňákový krém připravený z tuňáka v oleji, kterého rozmícháš v tvarohu.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...
Všehochuť /23.09.17
Francouzský salát

Francouzský salát

Chutná výborně ke gilovanému masu.
Natálie Theerová, Proseč
Všehochuť /13.08.08
Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

Pagáče jsou nelepší přímo za Slovenska, ale i tyhle jsou skvělé, třeba k polévce. ...

Všehochuť /07.12.12
Zapečené lilky po italsku

Zapečené lilky po italsku

Příprava bude ještě jednodušší, pokud použiješ hotovou rajčatovou omáčku, ...

Všehochuť /25.05.17
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Čínské nudle

Čínské nudle

Těstoviny na orientální způsob milujeme.
Lenka Maryášová, Slavičín
Všehochuť /27.01.09
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama