Reklama
Slané dortíčky s paštikovým krémem
Fotogalerie:

Slané dortíčky s paštikovým krémem

Jana Žáčková

Praha
Proč by měly být jednohubky vždycky jen z rohlíků, salámu a sýra? Tyhle se budou tvým hostům líbit, a ještě si na nich pochutnají.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • Kolečka
  • 1 těsto listové
  • 1 vejce
  • trochu semínka sezamová
  • Náplň
  • 100 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • špetka koření provensálské
  • 200 g paštika

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 cm silný plát. Za pomoci kulatého tvořítka z těsta vykrájíme menší kolečka, která přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. krok2 Na plechu kolečka potřeme našlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
  3. Upečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova. Při pečení kolečka vyběhnou.
  4. Po upečení je vyndáme a necháme zchladnout. Potom je ostrým nožem rozkrojíme v polovině a spojíme paštikovou náplní.
  5. Připravíme si náplň: cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi na rozehřátém oleji ji osmažíme dozlatova, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a ochutíme provensálským kořením. Hotovou směs necháme zchladnout, nakonec umeleme dohladka a smícháme s oblíbenou paštikou.
  6. Hotové dortíčky můžeme podávat zdobené zeleninou.

    TIP: Paštiková náplň je výborná, ale pokud si na paštice nepochutnáš, použij třeba nivu našlehanou s lučinou a několika kapkami smetany. Vynikající je také tuňákový krém připravený z tuňáka v oleji, kterého rozmícháš v tvarohu.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený chřest

Zapečený chřest

V této úpravě nám chutná nejvíc. Jarmila Čechalová, Ostrava-Poruba
Všehochuť /04.08.11
Kaviárová pochoutka se sardelovým máslem

Kaviárová pochoutka se sardelovým máslem

Svěží zelené listy umocňují chuť.

Karel Marek, Zlín

Všehochuť /08.03.17
Madisonské mosty

Madisonské mosty

Ke kávě nebo čaji je to výborný zákusek.
Hana Bílá, České Budějovice
Všehochuť /17.12.10
Italské chlebíčky

Italské chlebíčky

Mažeme je jen tenkou vrstvou másla.

Lenka Pražáková, Sušice

Všehochuť /19.08.15
Zázvorová kachní prsa na pórku

Zázvorová kachní prsa na pórku

Recept na přípravu pikantních kachních prsou s pórkem a mandlemi.

Tereza Mrowiecová, ...

Všehochuť /19.03.12
Gnocchi s vůní šalvěje

Gnocchi s vůní šalvěje

Pokud neseženeme italský krémový sýr crescenza nebo stracchino, můžeme gnocchi posypat ...

Všehochuť /28.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu