Reklama
Slané dortíčky s paštikovým krémem
Fotogalerie:

Slané dortíčky s paštikovým krémem

Jana Žáčková

Praha
Proč by měly být jednohubky vždycky jen z rohlíků, salámu a sýra? Tyhle se budou tvým hostům líbit, a ještě si na nich pochutnají.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • Kolečka
  • 1 těsto listové
  • 1 vejce
  • trochu semínka sezamová
  • Náplň
  • 100 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • olej na smažení
  • špetka koření provensálské
  • 200 g paštika

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 cm silný plát. Za pomoci kulatého tvořítka z těsta vykrájíme menší kolečka, která přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. krok2 Na plechu kolečka potřeme našlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
  3. Upečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova. Při pečení kolečka vyběhnou.
  4. Po upečení je vyndáme a necháme zchladnout. Potom je ostrým nožem rozkrojíme v polovině a spojíme paštikovou náplní.
  5. Připravíme si náplň: cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi na rozehřátém oleji ji osmažíme dozlatova, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a ochutíme provensálským kořením. Hotovou směs necháme zchladnout, nakonec umeleme dohladka a smícháme s oblíbenou paštikou.
  6. Hotové dortíčky můžeme podávat zdobené zeleninou.

    TIP: Paštiková náplň je výborná, ale pokud si na paštice nepochutnáš, použij třeba nivu našlehanou s lučinou a několika kapkami smetany. Vynikající je také tuňákový krém připravený z tuňáka v oleji, kterého rozmícháš v tvarohu.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řecký salát s olivami

Řecký salát s olivami

Kdykoli si ho dám, zavzpomínám na léto. Eva Svašková, Zborovice
Všehochuť /09.04.09
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Mexické plněné papriky

Mexické plněné papriky

Opravdu velká dobrota! Koriandr a limeta dodají nenapodobitelnou chuť.

Dana Rokytová,...

Všehochuť /27.06.16
Pařížské kostky

Pařížské kostky

Miluje je zejména mužská část rodiny.
Lenka Maryášová, Slavičín
Všehochuť /23.01.11
Etiopské placky injera

Etiopské placky injera

Radana Chvostková, Praha

Všehochuť /01.04.18
Fazolkový quiche

Fazolkový quiche

Dobrý koláč, který můžeš servírovat také studený.
Renata Pokorná, Semily
Všehochuť /20.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu