Reklama
Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou
Fotogalerie:

Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejchutnější jsou tagliatelle, ale měla jsem jen široké nudle s kurkumou – a taky jsou velmi chutné.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 450 g širokých nudlí
  • 1 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 600 g kapusty
  • 1 pórek
  • 200 g hlívy ústřičné
  • trocha drceného kmínu
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 150 g uzené mozzarelly (nebo jiný uzený sýr)

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme tzv. na skus v osolené vodě.

  2. Na rozpálený olej vhodíme celé stroužky česneku. Po chvíli přidáme nakrájenou slaninu a vše orestujeme. Přidáme omytou a na nudličky nakrájenou kapustu, na kolečka pokrájený pórek, pokrájenou hlívu a drcený kmín. Ještě jednou vše zamícháme.

  3. Směs v pánvi podlijeme hovězím vývarem a odstraníme stroužky česneku. Pak k restovanému
    základu vhodíme uvařené a přecezené těstoviny. Vše promícháme a přidáme nastrouhanou
    mozzarellu. Počkáme, až se sýr mírně rozpustí, a podáváme. Na závěr můžeme pokrm zakápnout olivovým olejem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzské konfitované kachní stehno

Francouzské konfitované kachní stehno

V této úpravě kachna prostě nemá chybu.  Stojí za to vyzkoušet. Ludmila ...
Všehochuť /14.12.13
Papriky plněné cuketou

Papriky plněné cuketou

Omáčku dle chuti osol a oslaď.
Marie Hrubá, Bučovice
Všehochuť /13.10.11
Andaluské gaspačo

Andaluské gaspačo

Polévku jsme poprvé ochutnali ve Španělsku.
Světlana Škodová, Náchod
Všehochuť /05.07.13
Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

O víkendech moc rádi grilujeme. Tohle je recept na špízy, které vždy ...

Všehochuť /23.11.13
Tvarohový dort s piškoty

Tvarohový dort s piškoty

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /03.06.18
Perkenice

Perkenice

Skvělá polévka pro letní dny.
Marcela Kaněrová, Náchod
Všehochuť /08.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama