Zahraniční inspirace
Podle receptu Petry Hlavové z Brna
Ingredience
- 250 g vaječných nudlí (mohou být i rýžové)
- 4 lžíce oleje
- 3–4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 4 jarní cibulky
- 1-2 červené chilli papričky
- 1–2 lžičky zázvoru
- 1/2 lžičky koriandru
- 400 g kuřecích prsních řízků
- podle potřeby sůl
- 1,5 lžičky chilli koření (dle chuti i víc)
- 1 lžička karí (nemusí být)
- sójová a ústřicová omáčka (dle chuti)
- dle potřeby kuřecí vývar
- 1 zelená paprika
- 180 g sójových nebo bambusových výhonků
- 2 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nudle připravíme podle návodu. Do pánve s vysokým okrajem (woku) dáme na rozpálený olej orestovat nakrájený česnek a kousky cibule. Přimícháme nakrájené papričky a zázvor s koriandrem.
-
Vsypeme kousky masa, osolíme a okořeníme chilli, karí, vlijeme omáčky a restujeme vše s občasným promícháním asi 10–15 minut (můžeme podlít troškou vývaru).
-
Pak přidáme nakrájenou papriku, výhonky, promícháme a po chvilce vsypeme okapané nudle, dochutíme, vmícháme vejce a na závěr můžeme ještě dochutit. Necháme krátce projít varem a servírujeme.