Reklama
Silvestrovská bowle
Fotogalerie:

Silvestrovská bowle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Každý ji dělá jinak, u nás už před lety zvítězila tahle.

Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • 3 pomeranče
  • 1 konzerva kompotovaného ananasu
  • 1 konzerva kompotovaných mandarinek
  • 2 lžičky cukru nejlépe třtinového
  • 700 ml bílého vína
  • 100 ml vodky
  • 700 ml sektu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z pomerančů okrájíme slupku a jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky. 

  2. krok2

    Ananas slijeme a nakrájíme na podobně velké kousky jako pomeranč, totéž uděláme s konzervou mandarinek. Veškeré ovoce dáme do velké skleněné mísy a zasypeme dvěma lžičkami cukru. 

  3. krok3

    Vše zalijeme vodkou a vínem, promícháme a necháme vychladit. Sekt přilijeme až před servírováním do vychlazeného nápoje. Na bowli jsou nejlepší lehká, mladá vína – ta se vzájemně neruší s dalšími ingrediencemi.

Tip redakce

Slavíme-li silvestra s dětmi, můžeme udělat bowli i jim. Do mísy nakrájíme jakékoli jejich oblíbené ovoce, přilijeme šťávu, která nám zbyla z obou kompotů, a zalijeme džusem, třeba ananasovým. Dobře zamícháme, vychladíme a potom zalijeme ještě asi litrem sodovky. Obě bowle nabíráme naběračkou a servírujeme ve větších sklenicích.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Mořská rýže

Mořská rýže

Miluju experimenty. Tento měl úspěch. Markéta Adámková, Kobylí
Všehochuť /13.11.09
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Rychlá dobrota, kterou můžeš připravit jak doma v troubě, tak ...
Všehochuť /12.07.12
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Enchilados

Enchilados

Pokud nebudou jíst děti, nezapomeň přidat chilli.
Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /20.12.11
Americký koláč

Americký koláč

Upeč své rodině tuhle skvělou pochoutku!
Eva Vondráková, Přerov
Všehochuť /13.06.14
Lilkové pyré z Maroka

Lilkové pyré z Maroka

Při listováním marockou kuchařkou mě zaujal tento recept, protože je jednoduchý, ...
Všehochuť /29.04.13
 

Nejnovější

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
Jogurtová buchta s třešněmi

Jogurtová buchta s třešněmi

Snadný recept, který zvládne každý.

Kateřina Šmejkalová, Ostrava

Sladký život /27.05.17
Čokoládový sen

Čokoládový sen

Upéct tento dezert mě naučila má přítelkyně. Díky němu věřím, že láska ...

Sladký život /27.05.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Taco shells s masovou směsí

Taco shells s masovou směsí

Tyto kukuřičné placky taco mají tvar mušlí.

Kateřina Likárková, Hradec ...

Všehochuť /26.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama