Každý ji dělá jinak, u nás už před lety zvítězila tahle.
Iva Procházková, Plzeň
Ingredience
- 3 pomeranče
- 1 konzerva kompotovaného ananasu
- 1 konzerva kompotovaných mandarinek
- 2 lžičky cukru nejlépe třtinového
- 700 ml bílého vína
- 100 ml vodky
- 700 ml sektu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z pomerančů okrájíme slupku a jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky.
-
Ananas slijeme a nakrájíme na podobně velké kousky jako pomeranč, totéž uděláme s konzervou mandarinek. Veškeré ovoce dáme do velké skleněné mísy a zasypeme dvěma lžičkami cukru.
-
Vše zalijeme vodkou a vínem, promícháme a necháme vychladit. Sekt přilijeme až před servírováním do vychlazeného nápoje. Na bowli jsou nejlepší lehká, mladá vína – ta se vzájemně neruší s dalšími ingrediencemi.
Tip redakce
Slavíme-li silvestra s dětmi, můžeme udělat bowli i jim. Do mísy nakrájíme jakékoli jejich oblíbené ovoce, přilijeme šťávu, která nám zbyla z obou kompotů, a zalijeme džusem, třeba ananasovým. Dobře zamícháme, vychladíme a potom zalijeme ještě asi litrem sodovky. Obě bowle nabíráme naběračkou a servírujeme ve větších sklenicích.