Reklama
Silvestrovská bowle
Fotogalerie:

Silvestrovská bowle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Každý ji dělá jinak, u nás už před lety zvítězila tahle.

Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • 3 pomeranče
  • 1 konzerva kompotovaného ananasu
  • 1 konzerva kompotovaných mandarinek
  • 2 lžičky cukru nejlépe třtinového
  • 700 ml bílého vína
  • 100 ml vodky
  • 700 ml sektu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z pomerančů okrájíme slupku a jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky. 

  2. krok2

    Ananas slijeme a nakrájíme na podobně velké kousky jako pomeranč, totéž uděláme s konzervou mandarinek. Veškeré ovoce dáme do velké skleněné mísy a zasypeme dvěma lžičkami cukru. 

  3. krok3

    Vše zalijeme vodkou a vínem, promícháme a necháme vychladit. Sekt přilijeme až před servírováním do vychlazeného nápoje. Na bowli jsou nejlepší lehká, mladá vína – ta se vzájemně neruší s dalšími ingrediencemi.

Tip redakce

Slavíme-li silvestra s dětmi, můžeme udělat bowli i jim. Do mísy nakrájíme jakékoli jejich oblíbené ovoce, přilijeme šťávu, která nám zbyla z obou kompotů, a zalijeme džusem, třeba ananasovým. Dobře zamícháme, vychladíme a potom zalijeme ještě asi litrem sodovky. Obě bowle nabíráme naběračkou a servírujeme ve větších sklenicích.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Thajská směs

Thajská směs

Nejlépe nám chutná s vařenou rýží. Hana Pulingerová, Příbram
Všehochuť /26.10.11
Enchilados

Enchilados

Pokud nebudou jíst děti, nezapomeň přidat chilli.
Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /20.12.11
Tagliolini s italským pestem

Tagliolini s italským pestem

Domácí pesto rozhodně stojí za tu trochu námahy.

Miroslava Krátká, Plzeň

Všehochuť /09.10.15
Rybí polévka se zázvorovými nočky

Rybí polévka se zázvorovými nočky

Ráda zkouším nové recepty, a když jsem poprvé ochutnala tuto polévku, věděla ...
Všehochuť /01.12.08
Špízy s TOFU

Špízy s TOFU

Zkus ražnici trochu jinak, uvidíš, že ti zachutná.
Tereza Smrčková, Praha
Všehochuť /21.05.10
Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Nejchutnější jsou tagliatelle, ale měla jsem jen široké nudle s kurkumou – a taky ...

Všehochuť /24.04.17
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama