Reklama
Silvestrovská bowle
Fotogalerie:

Silvestrovská bowle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Každý ji dělá jinak, u nás už před lety zvítězila tahle.

Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • 3 pomeranče
  • 1 konzerva kompotovaného ananasu
  • 1 konzerva kompotovaných mandarinek
  • 2 lžičky cukru nejlépe třtinového
  • 700 ml bílého vína
  • 100 ml vodky
  • 700 ml sektu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z pomerančů okrájíme slupku a jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky. 

  2. krok2

    Ananas slijeme a nakrájíme na podobně velké kousky jako pomeranč, totéž uděláme s konzervou mandarinek. Veškeré ovoce dáme do velké skleněné mísy a zasypeme dvěma lžičkami cukru. 

  3. krok3

    Vše zalijeme vodkou a vínem, promícháme a necháme vychladit. Sekt přilijeme až před servírováním do vychlazeného nápoje. Na bowli jsou nejlepší lehká, mladá vína – ta se vzájemně neruší s dalšími ingrediencemi.

Tip redakce

Slavíme-li silvestra s dětmi, můžeme udělat bowli i jim. Do mísy nakrájíme jakékoli jejich oblíbené ovoce, přilijeme šťávu, která nám zbyla z obou kompotů, a zalijeme džusem, třeba ananasovým. Dobře zamícháme, vychladíme a potom zalijeme ještě asi litrem sodovky. Obě bowle nabíráme naběračkou a servírujeme ve větších sklenicích.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slezinka na maďarský způsob

Slezinka na maďarský způsob

Vnitřností se neboj, dobře upravené jsou výborné. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /22.05.14
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Brownies

Brownies

Petr Hejkal, Praha

Všehochuť /23.01.18
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Je opravdu výtečný, masožravci si pochutnají.
Simona Radová, Opočno
Všehochuť /22.03.10
Čínské nudle

Čínské nudle

Skvělý tip na dobrou a rychlou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Všehochuť /07.11.08
Vepřová plec po sečuánsku

Vepřová plec po sečuánsku

Podáváme s rýží nebo s hranolky.

Marcela Kopřivová, Mělník

Všehochuť /04.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu