Reklama
Silvestrovská bowle
Fotogalerie:

Silvestrovská bowle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Každý ji dělá jinak, u nás už před lety zvítězila tahle.

Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • 3 pomeranče
  • 1 konzerva kompotovaného ananasu
  • 1 konzerva kompotovaných mandarinek
  • 2 lžičky cukru nejlépe třtinového
  • 700 ml bílého vína
  • 100 ml vodky
  • 700 ml sektu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z pomerančů okrájíme slupku a jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky. 

  2. krok2

    Ananas slijeme a nakrájíme na podobně velké kousky jako pomeranč, totéž uděláme s konzervou mandarinek. Veškeré ovoce dáme do velké skleněné mísy a zasypeme dvěma lžičkami cukru. 

  3. krok3

    Vše zalijeme vodkou a vínem, promícháme a necháme vychladit. Sekt přilijeme až před servírováním do vychlazeného nápoje. Na bowli jsou nejlepší lehká, mladá vína – ta se vzájemně neruší s dalšími ingrediencemi.

Tip redakce

Slavíme-li silvestra s dětmi, můžeme udělat bowli i jim. Do mísy nakrájíme jakékoli jejich oblíbené ovoce, přilijeme šťávu, která nám zbyla z obou kompotů, a zalijeme džusem, třeba ananasovým. Dobře zamícháme, vychladíme a potom zalijeme ještě asi litrem sodovky. Obě bowle nabíráme naběračkou a servírujeme ve větších sklenicích.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Apple Collins

Apple Collins

Zásadně používám pravou skořici ze Srí Lanky, má úplně jinou chuť a vůni. Lenka ...
Všehochuť /25.12.16
Pizza z toastového chleba

Pizza z toastového chleba

Ještě nikdo nepoznal, že není z těsta.
Lenka Březková, Rožmitál
Všehochuť /28.02.10
Čínské řízečky

Čínské řízečky

Pikantní placičky jsou skvělou pochoutkou.
Marie Bohuňková, Hronov
Všehochuť /13.11.09
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Lasagne dle druhu předem uvaříme.

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Všehochuť /13.11.12
Tresčí játra po toskánsku

Tresčí játra po toskánsku

Vynikající svačina či večeře.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /22.09.13
Nachos zapečené s mletým masem

Nachos zapečené s mletým masem

Recept donesl bratr z mexické restaurace, je to dobrota.

Alena Lánská, Strakonice

Všehochuť /18.04.17
 

Nejnovější

Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...
Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
Špagety s kapary

Špagety s kapary

Výborná večeře, která je hotová za chvíli.

Eva Rychlá, Jestřebí

Vaříme express /23.04.17
Sněhové peřinky v krému

Sněhové peřinky v krému

Noky dáme na talíř s krémem a ozdobíme karamelem.

Romana Rubášová, Klatovy

...
Sladký život /23.04.17
Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Před podáváním dobře vychladíme.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Sladký život /23.04.17
Palačinky s překvapením

Palačinky s překvapením

Velmi lahodný dezert.

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /22.04.17
Piškotový nepečný dort

Piškotový nepečný dort

Tento recept je jednoduchý‚ rychlý a výsledek stojí za to.

Adriana ...

Vaříme express /22.04.17
Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

...
Vaříme express /22.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama