Ingredience
- 500 g (velká konzerva) bílé fazole
- 500 g (velká konzerva) drcená rajčata
- 4 stroužky česnek
- 2 lžíce olivový olej
- špetka sůl a pepř
- dle chuti oregano
- trocha provensálské koření
- dle chuti pálivá paprička
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Papričky nasekáme najemno. Ve velkém kastrolu ohřejeme olivový olej a necháme zpěnit česnek s papričkami.
-
Přidáme rajčata a necháme probublávat na mírném ohni 10 až 15 minut, pravidelně mícháme. Pokud jsou rajčata příliš kyselá‚ přidáme lžičku cukru. Potom přidáme fazole i s nálevem. Povaříme 10 minut na mírném ohni.
-
Pokud chceme‚ můžeme přidat pro naředění trošku vody. K dochucení použijeme sůl‚ pepř‚ oregano nebo bazalku či již hotovou směs italského nebo provensálského koření. Necháme chvilku prohřát‚ aby se nám chutě pěkně spojily. Fazole podáváme teplé s pečivem.