Reklama
Sibiřské pelmeně
Fotogalerie:

Sibiřské pelmeně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jídlo, které mám ze všech nejraději.
Jaroslava Brádlerová,
Janovice u Trutnova

Ingredience

  • 300 g maso mleté
  • 1/4 l voda
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • česnek
  • 400 g mouka hladká
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Sůl, pepř, cibuli a česnek nakrájíme najemno a přes noc necháme uležet. Poté v této směsi orestujeme ma­so a pak ho podusíme.
  2. Z vejce, mouky a vo­­dy vy­pracujeme tužší těsto a vy­válíme z něj plát 2 mm silný. Vykrajujeme (skleničkou či tvo­řítkem) kolečka o průměru asi 7 cm. Na každé dá­me lžičku masové ná­divky a přehneme na půlku. Stiskneme a tvoříme záhyby podobné mušlím.
  3. Vaříme asi 1/4 hodiny ve slané vodě. Podáváme buď s pikantní hoř­čicí a polité sád­lem ne­bo se zakysanou smetanou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová pochoutka

Špenátová pochoutka

V naší rodině je velice oblíbená, milují ji všichni členové domácnosti, je ...
Všehochuť /10.06.16
Krevety v máslové smetaně

Krevety v máslové smetaně

Zavzpomínej si na chvíle u moře.

Martina Janujová, Dolní Těrlicko

Všehochuť /30.04.15
Spaghetti frito verdura

Spaghetti frito verdura

Trocha námahy bude stát za to!

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Všehochuť /09.06.12
Milánské kotlety s rajčaty

Milánské kotlety s rajčaty

Posílám recept na kotletky, které nám zachutnali při cestování po Itálii. Trochu nás ...
Všehochuť /29.08.14
Šarlota se sedmikráskami

Šarlota se sedmikráskami

Lahodný dortík, který na pohled každého potěší.

Karolína Blahotová, Tábor

Všehochuť /30.05.17
Indický čočkový  sambár s lilkem

Indický čočkový sambár s lilkem

Pro indickou kuchyni je typické hojné používání více druhů voňavého koření.

Petra ...

Všehochuť /01.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu