Reklama
Sibiřské pelmeně
Fotogalerie:

Sibiřské pelmeně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jídlo, které mám ze všech nejraději.
Jaroslava Brádlerová,
Janovice u Trutnova

Ingredience

  • 300 g maso mleté
  • 1/4 l voda
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • česnek
  • 400 g mouka hladká
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Sůl, pepř, cibuli a česnek nakrájíme najemno a přes noc necháme uležet. Poté v této směsi orestujeme ma­so a pak ho podusíme.
  2. Z vejce, mouky a vo­­dy vy­pracujeme tužší těsto a vy­válíme z něj plát 2 mm silný. Vykrajujeme (skleničkou či tvo­řítkem) kolečka o průměru asi 7 cm. Na každé dá­me lžičku masové ná­divky a přehneme na půlku. Stiskneme a tvoříme záhyby podobné mušlím.
  3. Vaříme asi 1/4 hodiny ve slané vodě. Podáváme buď s pikantní hoř­čicí a polité sád­lem ne­bo se zakysanou smetanou.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové špízy po vietnamsku

Vepřové špízy po vietnamsku

Vietnamská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším, je plná vůní a neobvyklých ...
Všehochuť /28.10.17
Gruzínské čebureky

Gruzínské čebureky

Neobvyklé jídlo, které zachutná každému.
Světlana Kravchenko, Ostrava
Všehochuť /16.07.12
Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

Kořeněné špízy s ředkvičkovým tzatziki

O víkendech moc rádi grilujeme. Tohle je recept na špízy, které vždy ...

Všehochuť /23.11.13
Singapurské smažené nudle s kuřecím masem

Singapurské smažené nudle s kuřecím masem

Zahraniční inspirace

Podle receptu Petry Hlavové z Brna

Všehochuť /22.10.18
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Arabské  jehněčí špízy

Arabské jehněčí špízy

Na jaře je ideální doba k tomu, abychom si dopřáli jehněčí maso. Je zdravé, ...

Všehochuť /16.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu