Reklama
Reklama
Sibiřské pelmeně
Fotogalerie:

Sibiřské pelmeně

Galina Marková

Kopřivnice
Syrové pelmeně můžeš zmrazit do zásoby.
Galina Marková, Kopřivnice

Ingredience

  • Nudlové těsto
  • 500 g mouka hladká
  • 100 ml voda vlažná
  • 1 vejce
  • 1 lžíce ocet
  • Nádivka
  • 500 g maso mleté
  • 2 cibule velká
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžička voda vlažná

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme nudlové těsto a zabalíme je do fólie. Dáme odpočinout asi na 30 minut.
  2. Maso i oloupané cibule dvakrát pomeleme, přidáme lžičku vody, okořeníme a dobře propracujeme.
  3. Na pomoučeném vále po částech vyválíme plát těsta silný 1,5–2 mm. Sklenicí z něho vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na každé kolečko dáme kuličku náplně, přeložíme ho na polovinu a okraje pěkně prsty přimáčkneme, aby se náplň uzavřela. Konce půlměsíčku spojíme dohromady, a tím vytvoříme tvar ouška.
  4. Pelmeně vaříme v osolené vodě s bobkovým listem přibližně 8–10 minut.
  5. Po uvaření je servírujeme na talíři a polijeme rozpuštěným máslem nebo zakysanou smetanou. Nebo je můžeme podávat tak, že si jednotlivé kusy namáčíme do zředěné octové vody.
  6. Pelmeně lze kombinovat také s bujonem: do 1 litru vody dáme kostku zeleninového bujonu a 1 bobkový list, na­sekanou petrželovou a celerovou nať, kopr. Přivedeme k varu a pak přidáme 25–30 pelmeňů. Vaříme 8–10 minut. Ke konci vaření přidáme pro lepší chuť čerstvě mletý pepř.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bavorská zapečená klobása

Bavorská zapečená klobása

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý ...
Všehochuť /28.04.13
Tyrolské knedlíky s červeným zelím

Tyrolské knedlíky s červeným zelím

Mirka Šilhavá, Šumperk

Všehochuť /26.02.18
Zelné závitky s rýží

Zelné závitky s rýží

Slanina jim dodá vůni.

Monika Čermáková, Praha

Všehochuť /10.11.18
Žemlovka s rajčátky a šunkou

Žemlovka s rajčátky a šunkou

Recept jsem vymyslela, když jsem potřebovala zpracovat zbylý chléb, osvědčil se.

...

Všehochuť /26.10.17
Vepřové plátky s italským salátem

Vepřové plátky s italským salátem

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína.

Rudolf ...

Všehochuť /05.11.16
Kanadské kuře

Kanadské kuře

Tento způsob úpravy máme doma nejraději.

Martin Drbošal, Brno

Všehochuť /25.06.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama