Reklama
Reklama
Sibiřské pelmeně
Fotogalerie:

Sibiřské pelmeně

Galina Marková

Kopřivnice
Syrové pelmeně můžeš zmrazit do zásoby.
Galina Marková, Kopřivnice

Ingredience

  • Nudlové těsto
  • 500 g mouka hladká
  • 100 ml voda vlažná
  • 1 vejce
  • 1 lžíce ocet
  • Nádivka
  • 500 g maso mleté
  • 2 cibule velká
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžička voda vlažná

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme nudlové těsto a zabalíme je do fólie. Dáme odpočinout asi na 30 minut.
  2. Maso i oloupané cibule dvakrát pomeleme, přidáme lžičku vody, okořeníme a dobře propracujeme.
  3. Na pomoučeném vále po částech vyválíme plát těsta silný 1,5–2 mm. Sklenicí z něho vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na každé kolečko dáme kuličku náplně, přeložíme ho na polovinu a okraje pěkně prsty přimáčkneme, aby se náplň uzavřela. Konce půlměsíčku spojíme dohromady, a tím vytvoříme tvar ouška.
  4. Pelmeně vaříme v osolené vodě s bobkovým listem přibližně 8–10 minut.
  5. Po uvaření je servírujeme na talíři a polijeme rozpuštěným máslem nebo zakysanou smetanou. Nebo je můžeme podávat tak, že si jednotlivé kusy namáčíme do zředěné octové vody.
  6. Pelmeně lze kombinovat také s bujonem: do 1 litru vody dáme kostku zeleninového bujonu a 1 bobkový list, na­sekanou petrželovou a celerovou nať, kopr. Přivedeme k varu a pak přidáme 25–30 pelmeňů. Vaříme 8–10 minut. Ke konci vaření přidáme pro lepší chuť čerstvě mletý pepř.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barmské krevety

Barmské krevety

Pro milovníky exotiky a pálivého jídla. Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /13.05.15
Cannelloni se zelím

Cannelloni se zelím

Udělala jsem je v podstatě ze zbytků.

Veronika Marková, Český Těšín

Všehochuť /03.10.16
Italské špagety

Italské špagety

Špagety, které se dovaří až v omáčce, lépe chutnají.
Marcela Szlauerová, ...
Všehochuť /05.08.11
Mexické tortilly

Mexické tortilly

Máme rádi mexickou kuchyni. Tenhle recept patří mezi naše oblíbené.
Radka Michalcová,...
Všehochuť /20.02.10
Dýňová musaka

Dýňová musaka

Ochutnej tuto dobrotu, je vynikající!
Petra Chadžijevová, Hamr
Všehochuť /17.12.10
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Domácí jsou super

Podle receptu Hedviky Brázdové z Klatov

Všehochuť /23.07.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama