Reklama
Sibiřské pelmeně
Fotogalerie:

Sibiřské pelmeně

Galina Marková

Kopřivnice
Syrové pelmeně můžeš zmrazit do zásoby.
Galina Marková, Kopřivnice

Ingredience

  • Nudlové těsto
  • 500 g mouka hladká
  • 100 ml voda vlažná
  • 1 vejce
  • 1 lžíce ocet
  • Nádivka
  • 500 g maso mleté
  • 2 cibule velká
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžička voda vlažná

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme nudlové těsto a zabalíme je do fólie. Dáme odpočinout asi na 30 minut.
  2. Maso i oloupané cibule dvakrát pomeleme, přidáme lžičku vody, okořeníme a dobře propracujeme.
  3. Na pomoučeném vále po částech vyválíme plát těsta silný 1,5–2 mm. Sklenicí z něho vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm. Na každé kolečko dáme kuličku náplně, přeložíme ho na polovinu a okraje pěkně prsty přimáčkneme, aby se náplň uzavřela. Konce půlměsíčku spojíme dohromady, a tím vytvoříme tvar ouška.
  4. Pelmeně vaříme v osolené vodě s bobkovým listem přibližně 8–10 minut.
  5. Po uvaření je servírujeme na talíři a polijeme rozpuštěným máslem nebo zakysanou smetanou. Nebo je můžeme podávat tak, že si jednotlivé kusy namáčíme do zředěné octové vody.
  6. Pelmeně lze kombinovat také s bujonem: do 1 litru vody dáme kostku zeleninového bujonu a 1 bobkový list, na­sekanou petrželovou a celerovou nať, kopr. Přivedeme k varu a pak přidáme 25–30 pelmeňů. Vaříme 8–10 minut. Ke konci vaření přidáme pro lepší chuť čerstvě mletý pepř.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /22.09.18
Nudle po flocku

Nudle po flocku

Pro vegetariány nevař, ostatním bude chutnat. 
Barbora Balšínková, Orlová
Všehochuť /28.12.10
Tagliolini s italským pestem

Tagliolini s italským pestem

Domácí pesto rozhodně stojí za tu trochu námahy.

Miroslava Krátká, Plzeň

Všehochuť /09.10.15
Mikrovlnkové chlebíčky

Mikrovlnkové chlebíčky

Rychlé pohoštění pro návštěvu.
Zdeňka Soukupová, Vlachovo Březí
Všehochuť /16.07.12
Berlínská játra

Berlínská játra

Přelévej šťávou a podávej s rýží.

Jana Gavková, Ústí nad Labem

Všehochuť /01.06.16
Kuře Mexiko

Kuře Mexiko

Připrav si podle mého receptu dobrý oběd.
Pavel Vybíral, Pavlovice u Přerova
Všehochuť /13.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu