Reklama
Scones se švestkovými povidly
Fotogalerie:

Scones se švestkovými povidly

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Výborné anglické bochánky k čaji.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 300 g hladká mouka
  • 1 kypřící prášek
  • 50 g cukr moučka
  • 1 lžička mletá skořice
  • 80 g hera
  • 1 žloutek
  • 150 ml mléko
  • 1 bílek
  • švestková povidla

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosijeme do mísy a smícháme společně s cukrem, kypřícím práškem a skořicí. Přidáme změklou heru, žloutek, mléko a vypracujeme těsto.
  2. Na vále vyválíme silnější plát a ten rozkrájíme nožem na různé tvary (4x4cm). Přeneseme na plech s pečícím pepírem, povrch potřeme bílkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
  3. Vychladlé scones rozkrojíme a naplníme povidly.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky à la Balkán

Papriky à la Balkán

Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem. Iveta Janíková, Vsetín
Všehochuť /11.11.10
Číňan

Číňan

Nudlová bašta je moc dobrá i studená.
Tereza Táborská, Nový Jičín
Všehochuť /09.03.09
Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Jestli ho neznáš, vyzkoušej.

Denisa Durdíková, Humpolec

Všehochuť /11.05.13
Králík na olivách

Králík na olivách

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /03.02.18
Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Příprava nemůže být jednodušší – všechny suroviny se vaří najednou a je ...

Všehochuť /06.05.17
Anglický roastbeef

Anglický roastbeef

Neznám nikoho, kdo by si nedal.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /20.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu