Výborné anglické bochánky k čaji.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 300 g hladká mouka
- 1 kypřící prášek
- 50 g cukr moučka
- 1 lžička mletá skořice
- 80 g hera
- 1 žloutek
- 150 ml mléko
- 1 bílek
- švestková povidla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku prosijeme do mísy a smícháme společně s cukrem, kypřícím práškem a skořicí. Přidáme změklou heru, žloutek, mléko a vypracujeme těsto.
-
Na vále vyválíme silnější plát a ten rozkrájíme nožem na různé tvary (4x4cm). Přeneseme na plech s pečícím pepírem, povrch potřeme bílkem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
-
Vychladlé scones rozkrojíme a naplníme povidly.