Reklama
Šči – ruská polévka
Fotogalerie:

Šči – ruská polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

V Rusku se podává s krajícem černého chleba důkladně potřeným česnekem.

Hana Strouhalová, Brno

Ingredience

  • 200 g čerstvé bílé zelí
  • 100 g celer
  • 2 -3 ks mrkev
  • 3 ks rajčata
  • 100 g uzené maso (není nutné)
  • 1 ks cibule
  • 3 kuličky nové koření
  • 2 ks bobkový list
  • černý pepř a sůl podle chuti
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce ocet
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 1 lžíce sádlo nebo olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zelí nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky. Rajčata také nakrájíme na kostičky. Uzené maso se do polévky hodí nejvíc, ale můžeme ji připravit i z hovězího, anebo maso vynechat úplně. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
  2. krok2

    V hlubokém hrnci rozehřejeme tuk, přidáme cibuli a maso. Vše orestujeme.

  3. Poté do hrnce přidáme i všechnu očištěnou zeleninu. Směs zalijeme vodou (asi 1,5 l), promícháme a necháme vařit. Přidáme bobkový list, nové koření, mletý pepř a sůl.

  4. Česnek nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do polévky. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Ke konci ještě přilijeme ocet a polévku můžeme dle potřeby lehce dochutit.

  5. Podáváme se lžící zakysané smetany a s chlebem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Australská kuřecí křidélka s pečenými brambory, řepou a mrkví

Obojí peču současně v horkovzdušné troubě. Tomáš Cieslar, Ostrava
Všehochuť /10.08.17
Chilské empanadas

Chilské empanadas

Nejsem žádná cestovatelka, recept jsem našla na internetu a trochu upravila podle vlastní ...
Všehochuť /13.04.12
Losos zapečený v mušli

Losos zapečený v mušli

Jednoduchá lahůdka, která chutná i dětem.

Jana Součková, Praha

Všehochuť /14.03.13
Kotlety New York

Kotlety New York

Stejnou marinádu používám i na grilování.

Radmila Kárníková, Bílovice...

Všehochuť /07.05.16
Fazolkový quiche

Fazolkový quiche

Dobrý koláč, který můžeš servírovat také studený.
Renata Pokorná, Semily
Všehochuť /20.06.13
Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Maďarské jídlo, které chuťové buňky mile překvapí. 

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /20.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu