Reklama
Savarin
Fotogalerie:

Savarin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Meruňkovici kupujeme jen ověřených značek, nemá pak tak silnou chuť alkoholu.

Olga Mašková, Strakonice

Ingredience

  • 15 g droždí
  • 80 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 280 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • 50 g sušených meruněk
  • 70 ml vody
  • 70 g cukru
  • 2–3 lžíce meruňkovice
  • podle potřeby meruňkový džem
  • na posyp mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnku rozmícháme droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící mouky. Necháme vzejít kvásek. Vejce vyšleháme do pěny s další lžící cukru a vanilkovým cukrem. Zasypeme moukou, přidáme rozpuštěné máslo, kvásek a umixujeme na řidší těsto.

  2. Necháme hodinu kynout, přidáme pokrájené sušené meruňky, promícháme, nalijeme do savarinové (bábovkové) formy vytřené tukem a necháme ještě dokynout. Korpus upečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova.

  3. V menším kastrůlku svaříme vodu s cukrem, přilijeme meruňkovici a tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec dezert pomažeme rozehřátým džemem a posypeme mandlemi.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské dortíky ze špaget se sušenými rajčaty

Italské dortíky ze špaget se sušenými rajčaty

Nejsou vůbec tak pracné, jak to vypadá na první pohled. Jiřina Velebilová, Dobříš
Všehochuť /23.05.13
Salát z kapustiček

Salát z kapustiček

Kapusta je výborný zdroj vitaminů.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /06.02.16
Zelí po řecku

Zelí po řecku

Dokonale zpestří i obyčejné jídlo, dá se podávat jako příloha.

Jana Remková, Orlová

...
Všehochuť /24.03.14
Maccheroni s krůtím

Maccheroni s krůtím

Tyhle těstoviny, to je opravdová bašta.

Helena Moučková, Kroměříž

Všehochuť /11.07.16
Mexický guláš

Mexický guláš

Podáváme s rýží nebo s tortillou.

Libor Tichý, Hlinsko

Všehochuť /28.10.17
Zázvorová kachní prsa na pórku

Zázvorová kachní prsa na pórku

Recept na přípravu pikantních kachních prsou s pórkem a mandlemi.

Tereza Mrowiecová, ...

Všehochuť /19.03.12
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama