Reklama
Savarin
Fotogalerie:

Savarin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Meruňkovici kupujeme jen ověřených značek, nemá pak tak silnou chuť alkoholu.

Olga Mašková, Strakonice

Ingredience

  • 15 g droždí
  • 80 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 280 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • 50 g sušených meruněk
  • 70 ml vody
  • 70 g cukru
  • 2–3 lžíce meruňkovice
  • podle potřeby meruňkový džem
  • na posyp mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnku rozmícháme droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící mouky. Necháme vzejít kvásek. Vejce vyšleháme do pěny s další lžící cukru a vanilkovým cukrem. Zasypeme moukou, přidáme rozpuštěné máslo, kvásek a umixujeme na řidší těsto.

  2. Necháme hodinu kynout, přidáme pokrájené sušené meruňky, promícháme, nalijeme do savarinové (bábovkové) formy vytřené tukem a necháme ještě dokynout. Korpus upečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova.

  3. V menším kastrůlku svaříme vodu s cukrem, přilijeme meruňkovici a tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec dezert pomažeme rozehřátým džemem a posypeme mandlemi.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Báječné olivové bochánky jsme ochutnali loni na dovolené v Řecku. Můžeš je ...
Všehochuť /20.10.09
Rajčatové sugo

Rajčatové sugo

Skvělá omáčka na pizzu, k těstovinám nebo k masu.

Zita Vojtíšková, Strakonice

...
Všehochuť /22.08.17
Mango chutney

Mango chutney

Domácí chutney je pracné, ale výborné.
Květa Bláhová, Cheb
Všehochuť /13.10.08
Kachna na pomerančích na pekingský způsob

Kachna na pomerančích na pekingský způsob

Jako příloha se hodí rýže, noky či knedlíky.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /25.05.15
Maurské kousky

Maurské kousky

Použít lze libovolný druh masa.

Dana Čermáková, Beroun

Všehochuť /24.09.15
Zelené fazolky na slanině s cherry rajčaty

Zelené fazolky na slanině s cherry rajčaty

Recept mého manžela Frédérica, na kterém si vždy pochutnám.

Lenka Lequin, Hradec ...

Všehochuť /14.06.12
 

Nejnovější

Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
Lahodný mátový sirup

Lahodný mátový sirup

Sabina Vovsová, České Budějovice

Škola vaření /22.06.18
Kurkumové lečo s pepřem

Kurkumové lečo s pepřem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /22.06.18
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Skvělá dekorace

Anna Nováczková, Roudnice nad Labem

Všehochuť /22.06.18
Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...

Všehochuť /22.06.18
Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /22.06.18
Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama