Reklama
Savarin
Fotogalerie:

Savarin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Meruňkovici kupujeme jen ověřených značek, nemá pak tak silnou chuť alkoholu.

Olga Mašková, Strakonice

Ingredience

  • 15 g droždí
  • 80 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 280 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • 50 g sušených meruněk
  • 70 ml vody
  • 70 g cukru
  • 2–3 lžíce meruňkovice
  • podle potřeby meruňkový džem
  • na posyp mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnku rozmícháme droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící mouky. Necháme vzejít kvásek. Vejce vyšleháme do pěny s další lžící cukru a vanilkovým cukrem. Zasypeme moukou, přidáme rozpuštěné máslo, kvásek a umixujeme na řidší těsto.

  2. Necháme hodinu kynout, přidáme pokrájené sušené meruňky, promícháme, nalijeme do savarinové (bábovkové) formy vytřené tukem a necháme ještě dokynout. Korpus upečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova.

  3. V menším kastrůlku svaříme vodu s cukrem, přilijeme meruňkovici a tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec dezert pomažeme rozehřátým džemem a posypeme mandlemi.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí prsa marinovaná v gyrosu

Krůtí prsa marinovaná v gyrosu

Sýr se musí pěkně roztéct. Květa Šindelářová, Praha
Všehochuť /30.12.14
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
Arabský dezert s mandlemi

Arabský dezert s mandlemi

Namura je velmi oblíbený moučník.

Jana Bunniová, Praha

Všehochuť /28.08.17
Bulharské zelí

Bulharské zelí

Je to naše oblíbené rodinné jídlo.
Jitka Cestrová,
Františkov n. ...
Všehochuť /13.01.09
Tortellini primavera

Tortellini primavera

Svěží barva zeleniny těstoviny oživí.

Karel Planý, Děčín

Všehochuť /10.10.15
Francouzské kuličky

Francouzské kuličky

Podáváme s čerstvou francouzskou bagetou.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /22.05.14
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama