Reklama
Savarin
Fotogalerie:

Savarin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Meruňkovici kupujeme jen ověřených značek, nemá pak tak silnou chuť alkoholu.

Olga Mašková, Strakonice

Ingredience

  • 15 g droždí
  • 80 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 280 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • 50 g sušených meruněk
  • 70 ml vody
  • 70 g cukru
  • 2–3 lžíce meruňkovice
  • podle potřeby meruňkový džem
  • na posyp mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnku rozmícháme droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící mouky. Necháme vzejít kvásek. Vejce vyšleháme do pěny s další lžící cukru a vanilkovým cukrem. Zasypeme moukou, přidáme rozpuštěné máslo, kvásek a umixujeme na řidší těsto.

  2. Necháme hodinu kynout, přidáme pokrájené sušené meruňky, promícháme, nalijeme do savarinové (bábovkové) formy vytřené tukem a necháme ještě dokynout. Korpus upečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova.

  3. V menším kastrůlku svaříme vodu s cukrem, přilijeme meruňkovici a tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec dezert pomažeme rozehřátým džemem a posypeme mandlemi.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Špenátový pie s cottage

Špenátový pie s cottage

Výborný americký koláč se špenátovou náplní. Iveta Malčánková, Komárov
Všehochuť /07.06.13
Indická kuřecí stehýnka

Indická kuřecí stehýnka

Jemně pikantní jídlo si každý oblíbí!
Hana Mezerová, Třešť
Všehochuť /17.10.11
Farmářská minestrone

Farmářská minestrone

Tahle dobrota může být klidně hlavním jídlem, spolehlivě zahřeje i nasytí.

...

Všehochuť /05.10.16
Hermelín  v majoránce

Hermelín v majoránce

Skvělá pikantní pochoutka.
Miroslava Vilímová, Brumov-Bylnice
Všehochuť /10.07.12
Indická rýže v mikrovlnné troubě

Indická rýže v mikrovlnné troubě

Koření dokáže vykouzlit neobyčejné chuťové variace z prostého jídla. Z každé cesty ...
Všehochuť /21.06.13
Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem

Vůbec se nemusíme bát použít při vaření kokosové mléko.

Lucie Vaněčková, ...

Všehochuť /07.04.12
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama