Reklama
Savarin
Fotogalerie:

Savarin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Meruňkovici kupujeme jen ověřených značek, nemá pak tak silnou chuť alkoholu.

Olga Mašková, Strakonice

Ingredience

  • 15 g droždí
  • 80 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 280 g polohrubé mouky
  • 120 g másla
  • 50 g sušených meruněk
  • 70 ml vody
  • 70 g cukru
  • 2–3 lžíce meruňkovice
  • podle potřeby meruňkový džem
  • na posyp mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnku rozmícháme droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící mouky. Necháme vzejít kvásek. Vejce vyšleháme do pěny s další lžící cukru a vanilkovým cukrem. Zasypeme moukou, přidáme rozpuštěné máslo, kvásek a umixujeme na řidší těsto.

  2. Necháme hodinu kynout, přidáme pokrájené sušené meruňky, promícháme, nalijeme do savarinové (bábovkové) formy vytřené tukem a necháme ještě dokynout. Korpus upečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova.

  3. V menším kastrůlku svaříme vodu s cukrem, přilijeme meruňkovici a tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec dezert pomažeme rozehřátým džemem a posypeme mandlemi.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ukrajinské holubce

Ukrajinské holubce

Naučila mě je sestřenka ze Lvova. Důležité je vybrat takovou hlávku zelí, aby se listy ...
Všehochuť /18.11.13
Arabský hummus

Arabský hummus

Nejlepší je s libanonským chlebem nebo s bílým pečivem.

Jana Al Bunniová, Praha

Všehochuť /24.09.13
Gruzinská játra

Gruzinská játra

Máme je rádi s pořádnou kopou křupavých hranolků.
Hana Koptová, Doksy
Všehochuť /01.09.08
Pirohy s mletým masem

Pirohy s mletým masem

Alena Radová, Brno

Všehochuť /23.01.18
Indické placky

Indické placky

Jsou u nás velmi oblíbené pro svoji chuť i jednoduchost.
Karolína Durdová, ...
Všehochuť /21.11.08
Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Inspirovala mne balkánská kuchyně.

Blanka Jirásková, Tachov

Všehochuť /23.11.14
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama