Sarmy
Fotogalerie:

Sarmy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento recept pochází z Balkánu.

Monika Česáková, Hronov

Ingredience

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 2 velké cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 kg rýže
  • 400 g uzeného masa
  • 3 lžíce sušených hub
  • trocha soli, pepře a sladké papriky
  • 1 kyselé zelí

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Z hlávky zelí vyřízneme košťál. Zbytek vložíme do hrnce‚ zalijeme vodou a dáme vařit. Když je zelí poloměkké a listy jdou snadno odlupovat‚ postupně je odebíráme. 

  2. 2. Na pánev dáme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Když cibule zesklovatí, přidáme rýži‚ uzené maso a rozdrcené houby. Ochutíme solí a pepřem a  paprikou. 

  3. 3. Vezmeme list zelí‚ doprostřed dáme 2–3 lžíce rýžové směsi a zabalíme. Nejprve přehneme podélně a pak zahneme kraje. 

  4. 4. Na dno hrnce dáme kyselé zelí‚ pak vrstvu sarem a opět kyselé zelí. Opakujeme‚ dokud nezpracujeme celé množství. Pokládáme skladem dolů a řádně namačkáme. Zalijeme vodou a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulovo-pepřová pochoutka

Cibulovo-pepřová pochoutka

Hodí se jako pikantní příloha k masu. Vance O' Reilly, Dobříš
Všehochuť /22.12.11
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Na stole nikdy dlouho nevydrží, jen se po nich zapráší.
Zdeňka Hejduková, Chotěboř
...
Všehochuť /14.06.11
Krémová polévka z aljašského lososa

Krémová polévka z aljašského lososa

Lahodná a rychlá pochoutka z lososa.
Eva Králová, Praha
Všehochuť /25.06.12
Ruský boršč

Ruský boršč

Podávaný s pečivem stačí jako hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /03.10.13
Pochoutka z mletého masa

Pochoutka z mletého masa

Když mám chuť na něco dobrého, není mi zatěžko strávit v kuchyni ...
Všehochuť /06.04.12
Masová směs s kari

Masová směs s kari

Ideální pochoutka pro návštěvu.

Martina Vlasáková, Opočnice

Všehochuť /04.03.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama