Reklama
Sarmale se zelím
Fotogalerie:

Sarmale se zelím

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sarmale jsou rumunským národním jídlem. Mleté maso se promíchá s rýží, ochutí tymiánem, pepřem, sekanou natí petržele či celerem a cibulí. Tato masová směs se potom plní do zelných nebo vinných listů a zapéká. Já připravuji sarmale nejraději se zelím. Je to opravdu lahůdka.
Kateřina Sobková, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 sklenička zelí kysané
  • 2 dcl kečup
  • hrst vařené rýže
  • 1 cibule
  • 500 g maso hovězí mleté
  • čubrica

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl důkladně promícháme.
  2. krok2
    Z hotové směsi tvoříme šišky. Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na ni poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí.
  3. krok3
    Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Pečeme v troubě přibližně hodinu. Sarmale podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové misky

Sýrové misky

Zkus k večeři nebo k obědu připravit něco netradičního. Marie Vodová, ...
Všehochuť /08.12.10
Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Sezona dýní je konečně tady.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /01.12.14
Nikosova musaka

Nikosova musaka

Dělám ji přesně podle receptu od kamaráda z Rhodosu. Liší se tím,
že ...

Všehochuť /14.01.16
Kuřátko puci-puci

Kuřátko puci-puci

Kuřecí maso někdy nahrazuji králičím.

Helena Vebrová, Kolín

Všehochuť /16.11.15
Bulharské zelí

Bulharské zelí

Je to naše oblíbené rodinné jídlo.
Jitka Cestrová,
Františkov n. ...
Všehochuť /13.01.09
Kuřecí cordon bleu

Kuřecí cordon bleu

Podle receptu

Štěpánky Holé z Kadaně

Všehochuť /25.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu