Reklama
Sardinská celerová polévka
Fotogalerie:

Sardinská celerová polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Na Sardinii jsem sice nikdy nebyla, ale to neznamená, že mě cizí kraje nelákají. A tak alespoň jídlem si doma zkouším navodit tu správnou exotickou atmosféru.
Marie Šmolková, Praha

Ingredience

  • 100 g sýr
  • stroužek česnek
  • 3 lžíce olej olivový
  • 500 g celer
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 lžíce rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. Maso také pokrájíme na malé kousky a vše osmažíme na olivovém oleji.
  2. krok2 Rajčatový protlak zředíme vodou, podlijeme jím maso a směs podusíme.
  3. krok3 Pak přidáme nakrájený celer a ještě pár minut dusíme. Ke směsi přilijeme horkou vodu (asi 1,5 l), osolíme, okořeníme špetkou pálivé papriky a vaříme zhruba 20 minut. Na másle mírně opečeme toustový chléb. Jednotlivé porce doplníme opečeným chlebem a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polský bigus

Polský bigus

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /11.05.13
Mexické maso

Mexické maso

Dnes už suroviny na tortilly seženeš.
Jaroslava Vrzalová, Praha
Všehochuť /11.08.08
Krůtí roláda s arabskou rýží

Krůtí roláda s arabskou rýží

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /03.02.18
Kuřecí po thajsku

Kuřecí po thajsku

Můj recept je rychlý a jednoduchý. Suroviny se dají běžně koupit, jsou sice ...
Všehochuť /12.12.08
Polévka Majiritsa

Polévka Majiritsa

Řecké Velikonoce

Pavla Kouřilová, Praha

Všehochuť /16.03.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu