Reklama
Salát s olivami
Fotogalerie:

Salát s olivami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Ani o svátcích bychom neměli zapomínat na jídla ze zeleniny. 

Jana Diblíková, Zlín 

Ingredience

  • 1 salát typu lollo rosso
  • 15 chery rajčátka
  • hrst rukola
  • 1/2 sklenička zelených oliv
  • 100g eidam
  • 4 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce bílý vinný ocet
  • 1 lžička cukr
  • špetka sůl

Doba přípravy

10 minut

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Salát důkladně omyjeme a listy natrháme na menší kousky. Rajčátka také omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Rukolu opláchneme, vodu setřepeme. 

  2. Na zálivku smícháme olivový olej, ocet, cukr a sůl podle chuti. 

  3. Na talíř naaranžujeme salát, rukolu, rajčata, olivy a sýr a nakonec vše pokapeme zálivkou. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané brambory s pórkem

Zapékané brambory s pórkem

Je to rychlovka, kterou rodinu zaručeně potěšíš. Podávej se zeleninovým salátem. ...
Všehochuť /25.06.13
Pařížské řezy

Pařížské řezy

Nadýchaně noblesní potěšení ke kávě.
Daniela Jahodová, Bečváry
Všehochuť /09.03.09
Limetková pěna v ananasu

Limetková pěna v ananasu

Podle receptu

Kateřiny Číkové z Karlových Varů

Všehochuť /05.06.19
Americká buchta

Americká buchta

Tento koláč je velmi jednoduchý a rychlý, navíc je výborný.
Hana Říhová, ...
Všehochuť /05.01.09
Papriky plněné cuketou

Papriky plněné cuketou

Omáčku dle chuti osol a oslaď.
Marie Hrubá, Bučovice
Všehochuť /13.10.11
Kachní prsa s rebarborou

Kachní prsa s rebarborou

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /22.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu