Reklama
Rýžové nudle s krůtím a olivami
Fotogalerie:

Rýžové nudle s krůtím a olivami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento recept jsem získala od známých z Arménie a jídlo mělo u nás doma velký úspěch.

Kateřina Bělohorská, Hradec Králové

Ingredience

  • 600 g krůtích prsou
  • 1 lžíce koření adžika
  • 3 lžice olivového oleje
  • 1 sklenička nakládaných sušených rajčat
  • 200 g širokých rýžových nudlí
  • podle potřeby lístky bazalky
  • podle chuti zelené olivy bez pecky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a vložíme do velké mísy. Pak je promícháme s kořením, olivovým olejem a necháme přibližně 30 minut odležet.

  2. Odleželé maso osmahneme na oleji v rozpálené pánvi a pak k němu přidáme na malé kousky
    pokrájená rajčata.

  3. Mezitím uvaříme rýžové nudle v osolené vodě s kapkou oleje. Hotové nudle slijeme, promícháme s olejem zbylým z nakládaných rajčat a s připravenou masovou směsí. Jednotlivé porce ozdobíme zelenými olivami a čerstvými lístky bazalky.

Tip redakce

Adžika je voňavá, mírně pikantní směs koření arménské a gruzínské kuchyně. Používá se hlavně na maso (grilované, pečené i dušené) a k dušené zelenině.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné mušle

Plněné mušle

Hotový pokrm posypeme pažitkou. Jitka Moravcová, České  Budějovice
Všehochuť /05.06.16
Lilková musaka

Lilková musaka

Pochoutka, která se výborně hodí do horkých letních dnů.

Zuzana Novotná, Aš

Všehochuť /26.07.15
Americké ‚‚hambáče‘‘

Americké ‚‚hambáče‘‘

Podávej stylově s Coca-Colou.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Všehochuť /06.10.15
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /25.07.18
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Je opravdu výtečný, masožravci si pochutnají.
Simona Radová, Opočno
Všehochuť /22.03.10
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama