Reklama
Rýžové nudle Hanoi
Fotogalerie:

Rýžové nudle Hanoi

Helena Sedláčková
Helena Sedláčková
Bojkovice

Toto jídlo je vhodné také pro vegetariány, „masožrouti“ si mohou recept doplnit uzeninou, kuřecím masem apod.

Helena Sedláčková, Bojkovice

Ingredience

  • 1 balení rýžové nudle
  • 1 konzerva sterilovaný hrášek
  • 1 konzerva sterilované liči
  • 2 ks mrkev
  • ocet dle chuti
  • 4 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 lžíce sojová omáčka
  • 200 g bambusové výhonky
  • 1 cm čerstvý zázvor
  • solamyl
  • mletý koriandr
  • kari
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do hrnce dáme vařit vodu se solí a lžící oleje. Do vroucí vody vložíme rýžové nudle, ale již dále nevaříme, pouze necháme bobtnat ve vroucí vodě 10 – 20 min. (dle chuti – „na zoubek“ nebo do měkka). Jakmile nudle změknou, vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a uložíme do tepla.
  2. krok2 Mrkev orestujeme v hrnci na olivovém oleji, přidáme sterilovaný hrášek, bambusové výhonky nakrájené na kolečka, sterilované liči i se šťávou, nastrouhaný čerstvý zázvor, koření a společně vaříme asi 10 min. Vodu přilejeme dle potřeby tak, aby suroviny byly ponořeny.
  3. krok3 V malé misce rozmícháme v troše vody solamyl, který za stálého míchání vlijeme do zeleninové směsi. Povaříme do zhoustnutí a dochutíme solí, octem a sojovou omáčkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Filátka ze pstruha

Filátka ze pstruha

Nejlepší jsou s opečeným bílým chlebem. Jitka Svobodová, Jihlava
Všehochuť /03.08.16
Kuřecí maso s jablečným kari a těstovinami

Kuřecí maso s jablečným kari a těstovinami

Díky jablkům má omáčka skvělou nasládlou chuť.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /09.03.13
Medová bašta

Medová bašta

Lucie Táborovská, Plzeň

Všehochuť /29.06.18
Kuřecí plátek na zázvoru

Kuřecí plátek na zázvoru

V této úpravě jsou jinak suchá kuřecí prsíčka příjemně šťavnatá.

Hana ...

Všehochuť /17.09.13
Dalmátské čufty s rýží

Dalmátské čufty s rýží

Je to vždy vzpomínka na krásnou dovolenou.

Dana Maněvská, Praha

Všehochuť /02.11.16
Vepřové s pórkem po čínsku

Vepřové s pórkem po čínsku

Kombinace surovin je trochu neobvyklá, ale chuť je skvělá.

Helena Hájková, Vysoká ...

Všehochuť /21.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu