Reklama
Rýžové lečo
Fotogalerie:

Rýžové lečo

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sytá středomořská večeře v naší rodině přijde vhod.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Ingredience

  • 5-8 rajčata
  • 4 paprika
  • 1-2 sáčky rýže
  • 200 g salám drůbeží
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu podusíme do- měkka, pak přidáme salám nakrájený na malé kostky. Vmícháme celá vejce, osolíme a nakonec přidáme 1–2 sáčky předvařené rýže (nejprve ji propláchneme a pak vysypeme ze sáčku přímo do leča). Vše dobře promícháme. Za občasného míchání necháme rýži dusit, až je měkká. Nepodléváme ji, vsákne totiž šťávu, kterou uvolnila rajčata a papriky.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový chléb

Ořechový chléb

Zkus také s para ořechy Podle receptu Žofie Hovorkové z Velkého ...
Všehochuť /29.01.19
Pasta aglio e gamberi

Pasta aglio e gamberi

Práci si částečně ušetříme, pokud koupíme čerstvé těstoviny v obchodě.

...

Všehochuť /17.09.17
Kuře po balkánsku

Kuře po balkánsku

Balkánský sýr dodá kuřeti zajímavou chuť.
Helena Jílková, Hlinsko
Všehochuť /22.03.10
Polévka à la Asie

Polévka à la Asie

Díky zázvoru by měla mít říz, aby zahřála.

Dana Přibylová, Sezimovo ...

Všehochuť /24.10.17
Burger v ciabattě

Burger v ciabattě

Připravuji je třeba v sobotu na chalupě, když se vstává později. Je to takový...

Všehochuť /14.11.16
Těstoviny s kořeněnou dýní

Těstoviny s kořeněnou dýní

Kurkuma zvýrazní krásnou žlutou barvu tykve, další ingredience také překvapí. ...

Všehochuť /08.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu