Reklama
Reklama
Rychlá chalva
Fotogalerie:

Rychlá chalva

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moje oblíbená orientální cukrovinka.

Tereza Holečková, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 125 g másla
  • 150 g dětské krupice
  • 4 vanilkové cukry
  • 500 ml mléka
  • špetka kardamomu
  • špetka zázvoru
  • špetka skořice
  • 1 hrst pekanových ořechů
  • 1 karamelová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme v hrnci, přisypeme krupici a opražíme dozlatova. Mléko svaříme v jiném hrnci s vanilkovými cukry, přidáme kardamom, zázvor a skořici. Mléko vmícháme ke krupici a za stálého míchání povaříme asi 3−4 minuty. 

  2. Ještě teplou chalvu rozdělíme do misek a necháme vychladnout. Poté ji vyklopíme, ozdobíme karamelovou polevou a posypeme nasekanými ořechy.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkový quiche s rajčátky

Bylinkový quiche s rajčátky

Podle receptu Katky Vlasákové z Litoměřic
Všehochuť /03.03.18
Italská česnečka

Italská česnečka

Trošku jiná varianta oblíbené polévky.

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /09.09.14
Zelný štrúdl s uzeným masem

Zelný štrúdl s uzeným masem

Tento recept jsem se naučila při svém pobytu v Německu. Je rychlý a chutný.
...
Všehochuť /21.01.09
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Americký steak

Americký steak

Milujeme maso, a tak jsem se naučila dělat pravé steaky i doma.

Iva Procházková, Plzeň

Všehochuť /18.08.14
Řecké  masové keftedes

Řecké masové keftedes

Když za okny vidím šedou oblohu a smutný déšť, vzpomínám na sluncem ...
Všehochuť /10.02.10
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama