Reklama
Rybí sekaná v kabátku
Fotogalerie:
 

Rybí sekaná v kabátku

Míša Řezníčková

Praha
Líbí se mi, když překvapím rodinu nebo hosty nějakou neobvyklou dobrotou. Když se na stole poprvé objevila tato nádherná zlatá rybka, sklidila dokonce potlesk. Musíš si s ní trochu vyhrát, ale určitě ti za to splní přání – aby si všichni pochutnali.
Míša Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 400 g rybí filety bez kostí
  • 1 houska
  • 1 balíček těsto listové
  • 1 vejce
  • špetka česnek sušený
  • špetka rozmarýn
  • 1 vejce na potření
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybí maso bez kostí a kůže vložíme do mixéru a umeleme na hladkou směs. Maso smícháme s vejcem a s houskou, kterou jsme předem nakrájeli a rozmočili v mléce. Směs osolíme, opepříme, přidáme česnek, rozmarýn a vše promícháme.
  2. krok2 Listové těsto na vále vyloženém papírem na pečení vyválíme a rozdělíme na dvě stejné části.
  3. krok3 Z jedné části těsta vyřízneme rybku, odřezky použijeme na vykrájení šupin. Na druhý plát těsta přeneseme rybí sekanou – ve stejném rybím tvaru. Konce neodřízneme, jen je přes maso zabalíme.
  4. krok4 Nahoru položíme vykrojenou rybu a po stranách přimáčkneme. Hladký vršek potřeme našlehaným vejcem a dozdobíme vykrájenými šupinkami, opět potřeme.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova, přibližně 25 minut.

    TIP: Tvar ryby můžete předem nakreslit na tvrdý papír a po vystřihnutí použít jako šablonu.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

Podáváme s brambory nebo s chlebem. Václav Rybář, Chomutov
Všehochuť /14.11.11
Čočkový salát s friselle

Čočkový salát s friselle

Friselle jsou věnečkovité suchary pocházející z Apulie, stačí je krátce namočit do ...

Všehochuť /28.08.13
Rychlé teriyaki

Rychlé teriyaki

Jana Kropáčková, Plzeň

Všehochuť /24.07.18
Lehký koláč se žampiony

Lehký koláč se žampiony

Zapékané dobroty máme u nás doma moc rádi, zkouším tedy různé recepty. Tenhle je...
Všehochuť /27.05.10
Salámový štrúdl

Salámový štrúdl

Nevíš, kdy přesně návštěva dorazí? Nevadí! Tenhle štrúdl je výborný teplý ...
Všehochuť /15.06.11
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu