Ingredience
- 1 lžice petrželka
- 1/4 celer
- 1 filé
- 2 bobkový list
- 100 g krupice
- 2 mrkev
- 1 vejce
- 5 kuliček pepř
- 50 g máslo
- 1 lžička sůl
- kousek zázvor
- 2 petržel
- 1 libeček
- 1 lístek šalvěj
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omytou rybu vložíme s kořenovou zeleninou a s kořením do hrnce. Zalijeme 1,5 l studené vody a přivedeme k varu. Vaříme ji asi 20 minut. Vývar po uvaření opatrně slijeme přes síto.
-
Zatím si připravíme nočky. Rozpustíme máslo, zpěníme v něm nadrobno posekanou petrželku a postupně vmícháme krupici. Přidáme vajíčko a nastrouhaný zázvor. Chvíli necháme stát.
-
Lžičkou namočenou v horkém vývaru vykrajujeme nočky a vkládáme je do polévky. Necháme povařit asi 5 minut. Přidáme pokrájenou vařenou zeleninu a můžeme podávat. Na talíři dozdobíme petrželkou.