Reklama
Rybí polévka se zázvorovými nočky
Fotogalerie:

Rybí polévka se zázvorovými nočky

Petra Zelenková

Příbram
Ráda zkouším nové recepty, a když jsem poprvé ochutnala tuto polévku, věděla jsem, že se na našem jídelníčku opravdu zabydlí. Zázvorové krupicové noky jsou vynikající a voňavou variantou klasických polévkových knedlíčků.
Petra Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 1 lžice petrželka
  • 1/4 celer
  • 1 filé
  • 2 bobkový list
  • 100 g krupice
  • 2 mrkev
  • 1 vejce
  • 5 kuliček pepř
  • 50 g máslo
  • 1 lžička sůl
  • kousek zázvor
  • 2 petržel
  • 1 libeček
  • 1 lístek šalvěj

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Omytou rybu vložíme s ko­řenovou zeleninou a s kořením do hrnce. Zalijeme 1,5 l studené vody a přivedeme k varu. Vaříme ji asi 20 minut. Vývar po uvaření opatrně slijeme přes síto.
  2. krok2
    Zatím si připravíme nočky. Rozpustíme máslo, zpěníme v něm nadrobno posekanou petrželku a postupně vmícháme krupici. Přidáme vajíčko a nastrouhaný záz­vor. Chvíli necháme stát.
  3. krok3
    Lžičkou namočenou v horkém vývaru vykrajujeme nočky a vkládáme je do polévky. Necháme povařit asi 5 minut. Přidáme pokrájenou vařenou zeleninu a mů­žeme podávat. Na talíři do­zdobíme petrželkou.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí chlebánek

Rybí chlebánek

Budeš překvapená, jak je jednoduchý a dobrý. Irena Ivanova, Ostrava-Poruba
Všehochuť /20.12.10
Stehýnka na hlávkovém zelí

Stehýnka na hlávkovém zelí

Milada Vavrošová, Ostrava

Všehochuť /29.10.19
Kuřecí ravioly s rajčatovou omáčkou

Kuřecí ravioly s rajčatovou omáčkou

Když jsou kyselejší rajčata, přidám cukr.

Marie Klíčová, Prostějov

Všehochuť /22.02.14
Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem.

Tereza Bradáčová, Hradec Králové

...
Všehochuť /08.08.12
Žemlovka s rajčátky a šunkou

Žemlovka s rajčátky a šunkou

Recept jsem vymyslela, když jsem potřebovala zpracovat zbylý chléb, osvědčil se.

...

Všehochuť /26.10.17
Panna cotta se sladkým želé

Panna cotta se sladkým želé

Smetanové pohlazení, které prostě musíš ochutnat a hned si ho zamiluješ.

Marie ...

Všehochuť /19.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu