Reklama
Rybí polévka
Fotogalerie:

Rybí polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tamara Erbenová, Most

Ingredience

  • 250 g rybího masa
  • 50 g másla
  • 1–2 lžíce krupice
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 malá cibule
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 1 lžička vegety
  • na ozdobu zelená petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí maso zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Na másle zpěníme najemno nasekanou cibuli a na nudličky nakrájenou zeleninu. Po krátkém osmažení vše zalijeme procezeným rybím vývarem.

  2. Máme-li jikry a mlíčí, propláchneme je a přidáme v této fázi do polévky. Potom vlijeme krupici rozmíchanou v trošce studené vody, podle potřeby dochutíme a dovaříme. Pokud chceme, zalijeme smetanou a necháme ještě projít varem. Polévku podáváme s kostičkami housky nebo rohlíku opečenými na másle.

Pošli recept! 12/2016 (3.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Langoše

Langoše

Tento recept mě nikdy nezklamal. Libuše Kyselá, Libina
Všehochuť /07.03.13
Berlínská játra

Berlínská játra

Přelévej šťávou a podávej s rýží.

Jana Gavková, Ústí nad Labem

Všehochuť /01.06.16
Rychlý kuba

Rychlý kuba

My ho děláváme pravidelně na Nový rok.
Jan Novák, Praha
Všehochuť /19.10.10
Domácí pizza

Domácí pizza

Po této pizze se  u nás jen zapráší.
Tereza Skutáková, Suchdol
Všehochuť /11.10.11
Sushi maki

Sushi maki

Vyrobit si vlastní sushi vyžaduje trochu zkušeností.

Eliška Martincová, Jihlava

Všehochuť /14.08.16
Cibulačka

Cibulačka

Víš, jak je cibule zdravá? Pro mě to dřív byla jen zelenina, po které mi páchne z úst....
Všehochuť /11.08.08
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama