Reklama
Rybí chlebánek
Fotogalerie:

Rybí chlebánek

Irena Ivanova

Ostrava-Poruba
Budeš překvapená, jak je jednoduchý a dobrý.
Irena Ivanova, Ostrava-Poruba

Ingredience

  • 4 polévka instantní nudlová
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce smetana
  • 2 lžíce olej
  • 1 mrkev
  • koření dle chuti
  • 1 plechovka sardinek

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli a mrkev oloupeme‚ cibuli nakrájíme na kostičky‚ mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí krátce osmahneme na oleji.
  2. Nudle zalijeme vařící vodou a necháme podle návodu asi 3 minuty odstát. Poté pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Rybičky bez oleje rozmačkáme vidličkou.
  3. Všechno pořádně zamícháme‚ pak do směsi po jednom přimícháváme vejce.
  4. Hmotu rozprostřeme do vymazané formy na biskupský chlebíček nebo rukama vytvarujeme šišku. Potřeme smetanou a pečeme 30–40 minut.
  5. Podáváme nejlépe studený se zeleninovým salátem.

    TIP: Tuto netradiční dobrotu můžeš samozřejmě přizpůsobit své chuti – přidej česnek, nasekané bylinky nebo chilli papričky. Je to výborná letní večeře.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná roláda s meruňkami a brusinkovou omáčkou

Plněná roláda s meruňkami a brusinkovou omáčkou

Tato naprosto dokonalá lahůdka pochází z kuchařské knihy našich švédských přátel. ...
Všehochuť /25.08.11
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Domácí jsou super

Podle receptu Hedviky Brázdové z Klatov

Všehochuť /23.07.18
Zapékaný květák

Zapékaný květák

Komu nestačí květák, může přikusovat toasty.

Blanka Kovářová, Milevsko

Všehochuť /24.05.16
Řecké mušle

Řecké mušle

Ze středomořské dovolené jsme si přivezli spoustu mušlí a mě napadlo, že je škoda ...
Všehochuť /03.10.08
Brašovská drobná vepřová pečeně

Brašovská drobná vepřová pečeně

Vynikající rumunská dobrota, která je však velmi populární i v Maďarsku.

Otto ...

Všehochuť /27.05.12
Rukolový salát

Rukolový salát

V jednoduchosti se skrývá pravý požitek.

Stanislav Holínek, Vrchlabí

Všehochuť /12.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu