Reklama
Reklama
Ruský boršč
Fotogalerie:

Ruský boršč

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Podávaný s pečivem stačí jako hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 250 g vepřová plec
  • 200 g hovězí maso
  • 1 bobkový list
  • trocha celého pepře
  • trocha nového koření
  • sůl podle potřeby
  • 1 cibule
  • 200 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g petržel
  • 1 lžíce mletá paprika
  • 1 rajský protlak
  • 250 g zelí
  • 1 masox
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 200 g sterilovaná řepa
  • trocha cukru a octa

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové a hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Vodu přivedeme k varu‚ přidáme bobkový list‚ celý pepř a nové koření. Osolíme a vložíme hovězí maso. Maso uvaříme do poloměkka‚ přidáme vepřové maso a vaříme dále‚ až je hovězí i vepřové maso měkké.

  2. Mezitím zpěníme v kastrolu nadrobno nakrájenou cibuli‚ přidáme očištěnou nakrájenou mrkev‚ celer a petržel a vše orestujeme. Dále přidáme mletou papriku‚ rajčatový protlak a podlijeme vývarem z masa. Přidáme zelí nakrájené na nudličky‚ kostku masoxu a přivedeme k varu. Polévku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody a provaříme. Nakonec přidáme scezenou sterilovanou červenou řepu a uvařené maso. Polévku dochutíme solí‚ cukrem a octem a můžeme podávat.

  3. Do polévky můžeme rozmíchat kelímek kysané smetany‚ nebo vkládáme lžíci smetany do jednotlivých porcí před podáváním.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Výtečné a jednoduché těstoviny pro milovníky italské kuchyně. Pavel Kudrna, ...
Všehochuť /30.08.14
Vepřová plec po sečuánsku

Vepřová plec po sečuánsku

Podáváme s rýží nebo s hranolky.

Marcela Kopřivová, Mělník

Všehochuť /04.11.16
Turecké datle plněné sýrem

Turecké datle plněné sýrem

Je to taková jednoduchá a pikantní mňamka k vínu. Neobvyklá kombinace chutí je opravdu ...
Všehochuť /01.09.08
Pizza chleba

Pizza chleba

Magdaléna Kuřimová, České Budějovice

Všehochuť /30.01.19
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Kuřecí směs se žampiony

Kuřecí směs se žampiony

Kuřecí směs se žampiony na způsob čínské kuchyně.

Klára Hazuzová, Petrov

Všehochuť /26.05.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama