Ruský boršč
Fotogalerie:

Ruský boršč

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Podávaný s pečivem stačí jako hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 250 g vepřová plec
  • 200 g hovězí maso
  • 1 bobkový list
  • trocha celého pepře
  • trocha nového koření
  • sůl podle potřeby
  • 1 cibule
  • 200 g mrkev
  • 100 g celer
  • 100 g petržel
  • 1 lžíce mletá paprika
  • 1 rajský protlak
  • 250 g zelí
  • 1 masox
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 200 g sterilovaná řepa
  • trocha cukru a octa

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové a hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Vodu přivedeme k varu‚ přidáme bobkový list‚ celý pepř a nové koření. Osolíme a vložíme hovězí maso. Maso uvaříme do poloměkka‚ přidáme vepřové maso a vaříme dále‚ až je hovězí i vepřové maso měkké.

  2. Mezitím zpěníme v kastrolu nadrobno nakrájenou cibuli‚ přidáme očištěnou nakrájenou mrkev‚ celer a petržel a vše orestujeme. Dále přidáme mletou papriku‚ rajčatový protlak a podlijeme vývarem z masa. Přidáme zelí nakrájené na nudličky‚ kostku masoxu a přivedeme k varu. Polévku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody a provaříme. Nakonec přidáme scezenou sterilovanou červenou řepu a uvařené maso. Polévku dochutíme solí‚ cukrem a octem a můžeme podávat.

  3. Do polévky můžeme rozmíchat kelímek kysané smetany‚ nebo vkládáme lžíci smetany do jednotlivých porcí před podáváním.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výborné azu

Výborné azu

Je to trochu ostřejší pochoutka, která je rychle hotová. Vařím ji rád a často. ...
Všehochuť /05.12.08
Lilkové carpaccio

Lilkové carpaccio

Carpaccio ze zeleniny ti možná bude chutnat víc než z masa.

Dana Kolářová, Milevsko

Všehochuť /10.04.13
Řecké mušle

Řecké mušle

Ze středomořské dovolené jsme si přivezli spoustu mušlí a mě napadlo, že je škoda ...
Všehochuť /03.10.08
Lilkové toasty

Lilkové toasty

Lilek a olivový olej – osvědčená kombinace ze středozemní kuchyně.

Majka ...

Všehochuť /17.12.12
Parmazánové člunky

Parmazánové člunky

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /02.12.17
Knedlíky z mikrovlnky

Knedlíky z mikrovlnky

Zkus, jak jednoduše se dají knedlíky připravit.
Vendula Kroulíková, Vysoké Mýto
...
Všehochuť /31.05.10
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama