Reklama
Ruské pelmeně
Fotogalerie:

Ruské pelmeně

Zdeněk Petelík

Mokropsy
Zakysaná smetana dodá jídlu tu správnou chuť. Moje žena si nedává máslo, protože je pro ni pokrm moc mastný, ale přidá si porci smetany.
Zdeněk Petelík, Mokropsy

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 1 lžička sůl
  • 2 vejce
  • 80-100 ml voda
  • 1 cibule velká
  • 300 g maso mleté
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 60 g máslo
  • 150 g smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy vsypeme hladkou mouku a promísíme ji se solí. Přidáme 1 vejce a vodu. Vypracujeme středně tuhé, hladké těsto. V případě potřeby přidáme více mouky nebo vody. Těsto vložíme na 1/2 hodiny vychladit do lednice.
  2. krok2 Cibuli nakrájíme na drobné kostky. Smícháme mleté maso, zbylé vejce, cibuli a dochutíme solí a pepřem. Pořádně promícháme.
  3. krok3 Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát o tloušťce asi 2 mm. Pomocí tvořítka nebo sklenice vykrájíme kolečka. Na kolečka položíme masové kuličky. Těsto přehneme na půl, slepíme a pomoučněnou vidličkou přitlačíme spoje.
  4. Vaříme v osolené vodě asi 7 minut. Pro kontrolu vyjmeme jeden pelmeň a překrojíme ho, zda není maso syrové.
  5. Servírujeme ještě teplé s rozpuštěným máslem a kopečkem zakysané smetany.

    TIP: Kdo má rád pikantnější pokrmy, může do mletého masa přidat 2 lžičky dijonské hořčice a 4 stroužky prolisovaného česneku. Při servírování posypej na talíři pelmeně čerstvou pažitkou nebo petrželkou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hamburské ledvinky

Hamburské ledvinky

Vepřové ledvinky dušené na červeném víně. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné...
Všehochuť /02.07.12
Smažené rýžové nudle

Smažené rýžové nudle

S rýžovými nudlemi musíme zacházet opatrně, abychom je nerozvařili.

Iva Císařová, ...

Všehochuť /22.01.17
Karpatské lečo

Karpatské lečo

Nejen pro milovníky Karpat.

Lucie Haklová, Příbram

Všehochuť /03.07.17
Kapustnice

Kapustnice

Recept od kamarádů ze Slovenska.
Lída Šedová, Hranice
Všehochuť /12.08.11
Vepřové nudličky na kari s ananasem

Vepřové nudličky na kari s ananasem

Marinované nudličky vepřové kýty opékané s cibulí, čerstvým ananasem a pikantním ...

Všehochuť /07.10.14
Pink lady

Pink lady

Iva Dvořáková, Vyškov

Všehochuť /20.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama