Výborné jsou také s rýží.
Dalibor Marounek, Roudnice
Ingredience
- 500 g ledvinky
- 100 g slanina
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 500 ml vepřový vývar
- 1 bobkový list
- 2 sladkokyselé okurky
- 200 g kysaná smetana
- 2 lžíce kečup
- 4 stroužky česnek
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ledvinky odblaníme, pokrájíme na kousky a důkladně propláchneme. Slaninu nakrájíme na kousky, necháme roztavit a přidáme pokrájenou cibuli, petržel a mrkev.
-
Opečeme, vložíme nakrájené ledvinky a zalijeme je vývarem. Přidáme bobkový list a dusíme 30 minut, dokud ledvinky nezměknou.
-
Do směsi vmícháme pokrájené okurky, kečup a česnek. Ztlumíme oheň a vlijeme smetanu. Ochutíme pepřem a solí. V Rusku se podávají s vařenými brambory.