Reklama
Rumunský boršč
Fotogalerie:

Rumunský boršč

Martin Badjuic

Mladá Boleslav
Mám rád maso a dávám přednost i masovým polévkám. Tahle je sice trochu pracnější, ale zato moc dobrá. Můžeš ji dochutit kořením podle své fantazie.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 200 g maso hovězí
  • 150 g salám
  • 150 g maso uzené
  • 200 g zelí hlávkové
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 100 g celer
  • 200 g řepa červená
  • 1 cibule
  • 1 lžíce ocet
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 3 kuličky nové koření
  • 1,5 l vývar masový
  • 3 bobkový list
  • 1 lžíce sádlo
  • 2 brambory
  • 1 kostka masox
  • trocha smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Hovězí maso uvaříme doměkka v tlakovém hrnci.
  2. krok2 V jiném hrnci na sádle osmažíme cibulku společně s kostičkami uzeného masa a kolečky párků.
  3. krok3 Do hrnce vložíme nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer (vše pokrájené na kostičky), poté zalijeme trochou vývaru z masa a vaříme. Osolíme.
  4. Po chvilce přidáme bobkový list, pepř a nové koření.
  5. Asi po 10 minutách přidáme na nudličky nakrájené zelí.
  6. Přilijeme zbytek vývaru, masox, oloupané nakrájené brambory, promícháme a uvaříme doměkka.
  7. Polévku dochutíme octem, dosolíme a opepříme.
  8. Nakonec přidáme nakrájené maso, zalijeme smetanou, promícháme, prohřejeme a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slovenské šúlance

Slovenské šúlance

Jednoduché jídlo s mnoha podobami. Kateřina Porubská, Dolinky, Slovensko
Všehochuť /04.10.13
Rychlé teriyaki

Rychlé teriyaki

Jana Kropáčková, Plzeň

Všehochuť /24.07.18
Krůtí šašlik

Krůtí šašlik

Podle receptu

Dany Petříkové z Jihlavy

Všehochuť /23.11.18
Parfait z kuřecích jater

Parfait z kuřecích jater

Extra jemná paštika

Miroslav Knauf, Louny


Všehochuť /17.03.18
Awami – arabské kuličky v růžovém sirupu

Awami – arabské kuličky v růžovém sirupu

Dělají se jako sladká tečka za celodenním půstem.

Martina Janujová, Dolní Těrlicko

Všehochuť /17.09.15
Ananasové mojito

Ananasové mojito

Výborný drink z čerstvého ananasu‚ limetky‚ máty a bílého rumu.
Tereza ...
Všehochuť /16.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu