Reklama
Rozinková rýže po indicku
Fotogalerie:

Rozinková rýže po indicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Ingredience

  • 200 g rýže basmati
  • sůl dle potřeby
  • 1 kousek celé skořice
  • 3 celé hřebíčky
  • 1 lžička karí koření
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst kešú ořechů
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • několik kešú oříšků na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rýži několikrát propláchneme horkou vodou. Lehce ji solíme, přidáme celou skořici, hřebíčky, karí koření a římský kmín. Zalijeme 220 ml vlažné vody a přivedeme k varu. Poté oheň ztlumíme a rýži vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Dle potřeby doléváme vodu.

  2. krok2

    Hrnec odstavíme z plotny a necháme přikryté 10 minut dojít. Rozinky namočíme do vody. Kešú ořechy nasekáme na menší kousky.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme dozlatova na troše oleje. Přidáme okapané rozinky a oříšky. Vše krátce orestujeme. Opečené kousky promícháme s hotovou rýží. Přílohu ozdobíme celými kešú a podáváme k pečeným masům nebo orientálním směsím.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Moldavanky

Moldavanky

Je to naše domácí moldavsko-české jídlo. Ivana Arseneová, Horní Lideč
Všehochuť /23.12.11
Chilli con carne

Chilli con carne

Mělo by být husté, voňavé a šťavnaté.

Veronika Minaříková, Ostrava

Všehochuť /02.11.16
Roláda s mozzarellou a sušenými rajčaty

Roláda s mozzarellou a sušenými rajčaty

Krůtí maso je lehce stravitelné, a i když je bílé, obsahuje spoustu železa.

...

Všehochuť /23.11.16
Naložený  brusinkový  hermelín

Naložený brusinkový hermelín

Necháme v chladu rozležet.

Jana Hromádková, Děčín

Všehochuť /01.11.16
Čínská miska

Čínská miska

Barbora Syrová, Jeneč
Všehochuť /23.11.18
Nepečené fíkové cukroví

Nepečené fíkové cukroví

Jestliže ti chuť fíků tak úplně nesedí, můžeš zkusit toto cukroví připravit z ...
Všehochuť /23.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu