Reklama
Roláda z vepřové kýty na víně
Fotogalerie:
 

Roláda z vepřové kýty na víně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vždy jsem se rolády bála, ale není to nic složitého.

Hana Kocourková, Liberec

Ingredience

  • 600 g vepřové kýty
  • 100 g žampionů
  • 1 cibule
  • 50 g tvrdého sýra
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 100 g anglické slaniny
  • dle potřeby olej
  • 200 ml suchého bílého vína

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso rozřízneme na plát, který rozklepeme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme.

  2. krok2

    Česnek oloupeme a rozetřeme nebo prolisujeme, potřeme jím plát masa, osolíme ho a opepříme. Potom maso poklademe plátky slaniny, žampiony a nakrájenou cibulí. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem.

  3. krok3

    Maso pevně stočíme do rolády a převážeme potravinovou nití. Roládu opečeme na oleji ze všech stran, potom ji přendáme do pekáčku, podlijeme vínem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme asi hodinu. Během pečení roládu podléváme výpekem, eventuálně dalším vínem.

  4. krok4

    Po upečení roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou, podáváme s vařeným, pečeným či šťouchaným bramborem.

Tip redakce

Díky anglické slanině maso získá výraznější chuť a vůni. Jestli se ti však zdá, že roládě přidá zbytečně moc kalorií, nahraď ji šunkou.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Arabský dezert s mandlemi

Arabský dezert s mandlemi

Namura je velmi oblíbený moučník. Jana Bunniová, Praha
Všehochuť /28.08.17
Moje pizza

Moje pizza

Tuto rychlovku zvládne každý chlap.
Hana Procházková, Praha
Všehochuť /16.07.12
Džingaro

Džingaro

Pod složitým názvem je jednoduché jídlo.
Eva Smihrodská, Tachov
Všehochuť /09.04.09
Banánová chimichanga s čokoládou

Banánová chimichanga s čokoládou

Jak málo stačí k přípravě skvělého zákusku.

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /22.07.17
Ljutenica – paprikový perkelt

Ljutenica – paprikový perkelt

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.13
Zelný štrúdl s uzeným masem

Zelný štrúdl s uzeným masem

Tento recept jsem se naučila při svém pobytu v Německu. Je rychlý a chutný.
...
Všehochuť /21.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama