Reklama
Reklama
Roláda s medvědím česnekem a uzeným
Fotogalerie:

Roláda s medvědím česnekem a uzeným

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 300  g uzeného masa
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst strouhanky
  • dle chuti sůl, pepř a muškátový oříšek
  • 800  g brambor (typu C) uvařených ve slupce den předem
  • 250  g hrubé mouky + na vál
  • 3 lžíce pesta z medvědího česneku: rozmixované listy medvědího česneku
  • podle potřeby sůl, olej a parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmažíme cibule. Půlku dáme do uzeného masa, které jsme si předem uvařili, namleli a přidali jeden žloutek, česnek, strouhanku, sůl, pepř a muškátový oříšek. Zbylou cibuli dosmažíme a necháme na ozdobu hotové rolády.

  2. Roládu vytvoříme tak, že si nastrouháme brambory, přidáme 1 vejce a bílek, co nám zbyl, sůl a mouku. Na pomoučeném vále vyválíme plát, který střídavě naplníme směsí z uzeného a pestem z medvědího česneku.

  3. Plát svineme, pomažeme olejem a vaříme v páře přibližně 25 minut. Roládu s pestem a uzeným podáváme nakrájenou, nejlépe na lůžku z klasicky připraveného zelí.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na olivách

Králík na olivách

Hana Šátralová, Praha
Všehochuť /03.02.18
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
Americká buchta

Americká buchta

Tento koláč je velmi jednoduchý a rychlý, navíc je výborný.
Hana Říhová, ...
Všehochuť /05.01.09
Pečený kapr po řecku

Pečený kapr po řecku

Pro ty, kteří mají rádi ryby a zeleninu.

Markéta Auerová, Loděnice

Všehochuť /08.02.16
Kuře kung pao s chřestem

Kuře kung pao s chřestem

Spojení s rýžovými nudlemi je skvělé.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.08.11
Dýňová pochoutka

Dýňová pochoutka

Klasická italská specialita.

Iva Stará, Benešov

Všehochuť /15.05.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama