Reklama
Římský květák
Fotogalerie:

Římský květák

Šárka Medáčková

Děčín
Italskou chuť vyčarují bylinky a parmazán.
Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 balení rajský protlak
  • 2 stroužky česnek
  • petrželka
  • olej olivový
  • špetka koření provensálské
  • špetka oregáno
  • špetka bazalka
  • špetka tymián
  • špetka saturejka
  • pepř
  • sůl
  • vegeta
  • parmezán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zhnědnout česnek nakrájený na kousky a po chvíli zakápneme vodou‚ aby nezhořkl.
  2. Přidáme syrový květák rozebraný na růžičky‚ nasekanou petrželku a krátce opečeme‚ dokud se olej nevsákne.
  3. Pak podlijeme vodou‚ osolíme či okořeníme vegetou a vmícháme protlak. Dusíme do změknutí. Květák podáváme posypaný parmazánem.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tajga s bramboráčky

Tajga s bramboráčky

Je to prostě ‚‚žrádýlko‘‘, jinak se to říct nedá. Jana Janečková, Duchcov
Všehochuť /10.05.13
Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

Když nemám po ruce rybí vývar, použiji zeleninový nebo hovězí, ale kombinace čočky a ...

Všehochuť /12.10.14
Kuřecí rizoto "paellero"

Kuřecí rizoto "paellero"

Zkus naše oblíbené jídlo vylepšené kořením.
Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /09.03.09
Mexické plněné papriky

Mexické plněné papriky

Opravdu velká dobrota! Koriandr a limeta dodají nenapodobitelnou chuť.

Dana Rokytová,...

Všehochuť /27.06.16
Vepřové s pórkem po čínsku

Vepřové s pórkem po čínsku

Kombinace surovin je trochu neobvyklá, ale chuť je skvělá.

Helena Hájková, Vysoká ...

Všehochuť /21.01.15
Balkánský mls

Balkánský mls

Při servírování salát ozdob olivami.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

...
Všehochuť /01.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu