Reklama
Reklama
Řecký salát se sýrem feta
Fotogalerie:

Řecký salát se sýrem feta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dana Koutková, Lhota

Ingredience

  • 4 rajčata
  • 1 žlutá paprika
  • 1 oranžová paprika
  • 1 salát little gem
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 cibule
  • 1 hrst černých oliv bez pecky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 1 lžička sušeného oregana
  • podle chuti sýr feta
  • na ozdobu čerstvá petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu omyjeme. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na malé dílky. Salát natrháme na kousky, okurku oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Cibuli zbavíme slupky a nasekáme na tenké proužky.

  2. Vše vložíme do velké mísy, přidáme plátky oliv a směs zakápneme olejem a vinným octem. Přidáme sůl, pepř, oregano a promícháme.

  3. Nakonec na jednotlivé porce přidáme kousky sýra feta a ozdobíme je čerstvou petrželkou. Jíme samotné nebo s chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Léto (20.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karibský nákyp

Karibský nákyp

Pro toho, kdo má rád kokos, je to delikatesa. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /18.05.11
Pečené batátové hranolky

Pečené batátové hranolky

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /10.10.18
Nachos zapečené s mletým masem

Nachos zapečené s mletým masem

Recept donesl bratr z mexické restaurace, je to dobrota.

Alena Lánská, Strakonice

Všehochuť /18.04.17
Anglický vánoční pudink

Anglický vánoční pudink

Kdo jednou ochutná, jistě si bude chtít tuto pro nás neobvyklou dobrotu dopřát častěji.

...
Všehochuť /06.12.12
Kebaby s mátovou omáčkou

Kebaby s mátovou omáčkou

Na receptu už nic neměním, všichni přátelé se na ně těší.

Diana ...

Všehochuť /22.07.16
Margarita

Margarita

Jeden z nejznámějších koktejlů.

Libuše Neradová, Karlovy Vary

Všehochuť /01.08.14
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama