Reklama
Řecký salát
Fotogalerie:

Řecký salát

Eliška Hirková

Jindřichův Hradec
Osvěžující salát, jehož chuť tě překvapí.
Eliška Hirková, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 1 okurka salátová
  • 5 rajčata
  • 1 cibule červená
  • 400 g sýr feta
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 hrsti olivy černé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Okurku nakrájíme na kolečka a ta ještě rozpůlíme. Rajčata nakrájíme na měsíčky‚ cibuli na kolečka, sýr feta na malé kostičky.
  2. V misce smícháme olivový olej a citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Je-li potřeba‚ můžeme zálivku trochu dosladit malou lžičkou medu. V salátové míse smícháme zeleninu se zálivkou. Přidáme olivy a znovu zamícháme. Salát podáváme na salátových listech posypaný fetou.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s avokádem a sušenými rajčaty

Těstoviny s avokádem a sušenými rajčaty

Výborný a rychlý oběd. Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou
Všehochuť /08.01.13
Ryba po singapursku

Ryba po singapursku

Vynikající s rýží.

Iva Klapková, Praha

Všehochuť /12.05.15
Tyrolská polévka

Tyrolská polévka

Přidávám alespoň dva stroužky česneku.

Jiřina Malá, Chvaletice

Všehochuť /27.03.16
Australská sekaná

Australská sekaná

Když potřebuješ rychlý a vydatný oběd, je sekaná to pravé.

Halina Semorádová, Znojmo

...
Všehochuť /20.09.15
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Sladkokyselé vepřové nudličky

Sladkokyselé vepřové nudličky

Když mám ve spíži konzervované bambusové výhonky, nezapomenu je přidat.

Nikola ...

Všehochuť /20.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu