Reklama
Řecký salát
Fotogalerie:

Řecký salát

Eliška Hirková

Jindřichův Hradec
Osvěžující salát, jehož chuť tě překvapí.
Eliška Hirková, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 1 okurka salátová
  • 5 rajčata
  • 1 cibule červená
  • 400 g sýr feta
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 hrsti olivy černé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Okurku nakrájíme na kolečka a ta ještě rozpůlíme. Rajčata nakrájíme na měsíčky‚ cibuli na kolečka, sýr feta na malé kostičky.
  2. V misce smícháme olivový olej a citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Je-li potřeba‚ můžeme zálivku trochu dosladit malou lžičkou medu. V salátové míse smícháme zeleninu se zálivkou. Přidáme olivy a znovu zamícháme. Salát podáváme na salátových listech posypaný fetou.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové plátky s italským salátem

Vepřové plátky s italským salátem

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína. Rudolf ...
Všehochuť /05.11.16
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Pikantní batátový krém

Pikantní batátový krém

Uvařeno podle receptu

Aleny Fričové z Žatce

Všehochuť /07.01.18
Steak Chuck Tender s fazolkami

Steak Chuck Tender s fazolkami

Chuck Tender US je anglický název pro falešnou hovězí svíčkovou.

Otto Plášek, ...

Všehochuť /14.09.17
Vývar s tyrolskými knedlíčky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Všehochuť /06.10.13
Nakládaný hermelín za jeden den

Nakládaný hermelín za jeden den

Tímto způsobem naložený hermelín je uleželý již druhý den.
Jan Horáček, Praha
...
Všehochuť /16.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu