Reklama
Řecké mušle
Fotogalerie:

Řecké mušle

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ze středomořské dovolené jsme si přivezli spoustu mušlí a mě napadlo, že je škoda mít je jen tak někde vystavené. Staly se z nich mističky na pochoutku z mletého masa, která je výborná a vždycky mně připomene vůni moře a koření.
Karolína Ambrožová, Náchod

Ingredience

  • 5-6 kousků rajčata sušená
  • 100 g mandle
  • rozmarýn
  • 2 lžičky paprika sladká mletá
  • 2 stroužky česnek
  • rajčátka cherry
  • 300 g maso hovězí mleté

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mleté maso v misce smícháme se dvěma stroužky česneku, paprikou, solí a pepřem. Sušená rajčata vyndáme z oleje, necháme okapat a nakrájíme je na malé kousky. Takto upravené je přimícháme do masové směsi.
  2. krok2
    Čisté a raději vyvařené mušle plníme masovou směsí, ze které tvoříme středně velké kuličky, tak aby svou velikostí pasovaly do mušlí. Do naplněných mušlí zapichujeme přepůlené plátky mandlí a na závěr masovou směs ještě posypeme nasekaným rozmarýnem.
  3. krok3
    Mušle pečeme v troubě při teplotě 180-200°C dozlatova. Po upečení dozdobíme rajčátky a můžeme rovnou podávat s kouskem čerstvého chleba.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Silvestrovská bowle

Silvestrovská bowle

Každý ji dělá jinak, u nás už před lety zvítězila tahle. Iva Procházková, Plzeň
Všehochuť /30.12.16
Švýcarské strubli

Švýcarské strubli

Brambůrky nekupuji, tohle je lepší chroupání.

Kateřina Savková, Praha

Všehochuť /18.08.15
Hovězí po makedonsku

Hovězí po makedonsku

Na dovolenou se dobře vzpomíná nad plným talířem.
Jana Paurová, Praha 4
Všehochuť /23.09.08
Ljutenica – paprikový perkelt

Ljutenica – paprikový perkelt

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.13
Brazilské kuře

Brazilské kuře

Šťavnaté masíčko spolu se zeleninou chutná božsky. Toto jídlo hýří barvami stejně ...
Všehochuť /22.03.10
Pirohy plněné lečem

Pirohy plněné lečem

Podle receptu

Dariny Záhorkové z Plzně

Všehochuť /22.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu