Reklama
Řecká musaka s čedarem
Fotogalerie:

Řecká musaka s čedarem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Heleny Hruškové z Poděbrad

Ingredience

  • 4–5 větších brambor
  • 2 lilky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření Adžika
  • 500 g rajčatového pyré
  • sůl a pepř
  • 300 ml zakysané smetany
  • 120 g nahrubo nastrouhaného čedaru

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a uvaříme v celku. Lilky nakrájíme na silnější plátky a ogrilujeme je. Na
    oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, na plátky nakrájený česnek a chvíli opékáme. Směs ochutíme kořením, přidáme rajčatové pyré, sůl a pepř.

  2. Vařené brambory nakrájíme na plátky. Vymažeme si pekáček a rozložíme vrstvu brambor. Na ni dáme vrstvu lilků, osolíme a opepříme, přidáme vrstvu masové směsi a takto opakujeme, dokud nám stačí suroviny.

  3. Končíme vrstvou lilku. Na ni rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji sýrem. Pekáč vložíme do trouby a při 200 °C zapékáme 20–30 minut.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vietnamská směs se zázvorem

Vietnamská směs se zázvorem

Rychlá večeře s vůní exotiky
Všehochuť /25.04.13
Sladkokyselé vepřové nudličky

Sladkokyselé vepřové nudličky

Když mám ve spíži konzervované bambusové výhonky, nezapomenu je přidat.

Nikola ...

Všehochuť /20.06.17
Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem

Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem.

Tereza Bradáčová, Hradec Králové

...
Všehochuť /08.08.12
Bread sticks

Bread sticks

Americký recept se v naší rodině ujal.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Všehochuť /11.10.13
Špagety carbonara

Špagety carbonara

Dobrý lehký pokrm. Moc nám chutná.

Pavla Šídová, Most

Všehochuť /16.07.16
Výborné azu

Výborné azu

Je to trochu ostřejší pochoutka, která je rychle hotová. Vařím ji rád a často.
...
Všehochuť /05.12.08
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama