Reklama
Řecká musaka s čedarem
Fotogalerie:

Řecká musaka s čedarem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Heleny Hruškové z Poděbrad

Ingredience

  • 4–5 větších brambor
  • 2 lilky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření Adžika
  • 500 g rajčatového pyré
  • sůl a pepř
  • 300 ml zakysané smetany
  • 120 g nahrubo nastrouhaného čedaru

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a uvaříme v celku. Lilky nakrájíme na silnější plátky a ogrilujeme je. Na
    oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, na plátky nakrájený česnek a chvíli opékáme. Směs ochutíme kořením, přidáme rajčatové pyré, sůl a pepř.

  2. Vařené brambory nakrájíme na plátky. Vymažeme si pekáček a rozložíme vrstvu brambor. Na ni dáme vrstvu lilků, osolíme a opepříme, přidáme vrstvu masové směsi a takto opakujeme, dokud nám stačí suroviny.

  3. Končíme vrstvou lilku. Na ni rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji sýrem. Pekáč vložíme do trouby a při 200 °C zapékáme 20–30 minut.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní opečené nudle

Pikantní opečené nudle

Smažené nudle linguine s pikantní masovou směsí. Alena Strougalová, Neštěrnice
Všehochuť /12.11.14
Francouzské jednohubky

Francouzské jednohubky

Recept na výbornou pomazánku jsem získala od mých francouzských spolužáků.
Jitka ...
Všehochuť /11.04.11
Zapečené filé po italsku

Zapečené filé po italsku

Kombinace ryby, zeleniny a slaniny.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /13.04.15
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Rajčata plněná makarony

Rajčata plněná makarony

Pohoštění, které je rychlé a hlavně chutná.

Dominika Smutná, Uherský Brod

Všehochuť /15.06.16
Rybí aspik

Rybí aspik

Servírujeme na salátových listech.
Iva Papežová, Teplice
Všehochuť /10.12.11
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama