Reklama
Reklama
Řecká musaka s čedarem
Fotogalerie:

Řecká musaka s čedarem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Heleny Hruškové z Poděbrad

Ingredience

  • 4–5 větších brambor
  • 2 lilky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření Adžika
  • 500 g rajčatového pyré
  • sůl a pepř
  • 300 ml zakysané smetany
  • 120 g nahrubo nastrouhaného čedaru

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a uvaříme v celku. Lilky nakrájíme na silnější plátky a ogrilujeme je. Na
    oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, na plátky nakrájený česnek a chvíli opékáme. Směs ochutíme kořením, přidáme rajčatové pyré, sůl a pepř.

  2. Vařené brambory nakrájíme na plátky. Vymažeme si pekáček a rozložíme vrstvu brambor. Na ni dáme vrstvu lilků, osolíme a opepříme, přidáme vrstvu masové směsi a takto opakujeme, dokud nám stačí suroviny.

  3. Končíme vrstvou lilku. Na ni rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji sýrem. Pekáč vložíme do trouby a při 200 °C zapékáme 20–30 minut.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta per tutti

Polenta per tutti

Neboli polenta pro všechny - často se servíruje na velkém talíři, ze kterého jí celá ...
Všehochuť /04.09.13
Italský koláč z brambor

Italský koláč z brambor

Italská kuchyně pro mě neznamená jen těstoviny nebo pizzu. Od té doby, co jsem ...
Všehochuť /30.07.09
Sardinská celerová polévka

Sardinská celerová polévka

Na Sardinii jsem sice nikdy nebyla, ale to neznamená, že mě cizí kraje nelákají. A tak ...
Všehochuť /04.11.14
Krůtí stehna

Krůtí stehna

Drůbež je na našem stole vítána i ve svátek.
Radka Mlynářová, Mělník
...
Všehochuť /03.07.13
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Mrkvový dort z Francie

Mrkvový dort z Francie

Zkuste vynikající mrkvový dort, po kterém se jen zapráší.

Jitka Vyskočilová, ...

Všehochuť /18.04.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama