Reklama
Reklama
Řecká musaka s čedarem
Fotogalerie:

Řecká musaka s čedarem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Heleny Hruškové z Poděbrad

Ingredience

  • 4–5 větších brambor
  • 2 lilky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření Adžika
  • 500 g rajčatového pyré
  • sůl a pepř
  • 300 ml zakysané smetany
  • 120 g nahrubo nastrouhaného čedaru

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a uvaříme v celku. Lilky nakrájíme na silnější plátky a ogrilujeme je. Na
    oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, na plátky nakrájený česnek a chvíli opékáme. Směs ochutíme kořením, přidáme rajčatové pyré, sůl a pepř.

  2. Vařené brambory nakrájíme na plátky. Vymažeme si pekáček a rozložíme vrstvu brambor. Na ni dáme vrstvu lilků, osolíme a opepříme, přidáme vrstvu masové směsi a takto opakujeme, dokud nám stačí suroviny.

  3. Končíme vrstvou lilku. Na ni rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji sýrem. Pekáč vložíme do trouby a při 200 °C zapékáme 20–30 minut.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bavorské koleno

Bavorské koleno

Tradiční mňamka. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /27.10.11
Tatranská colakáva

Tatranská colakáva

Tenhle recept mám od dědy a on ho získal od číšníka kdysi na dovolené v Tatrách. Proto...
Všehochuť /20.08.08
Ljutenica – paprikový perkelt

Ljutenica – paprikový perkelt

Obsahuje samé dobré věci a je krásně barevný.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.13
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Je opravdu skvělý, všem moc chutnal.
Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /27.05.10
Lilkové pyré z Maroka

Lilkové pyré z Maroka

Při listováním marockou kuchařkou mě zaujal tento recept, protože je jednoduchý, ...
Všehochuť /29.04.13
„Očkované“ kuře v nádivce

„Očkované“ kuře v nádivce

U přípravy jídla se baví celá rodina, všichni chtějí ‚‚očkovat‘‘. Jsem ...

Všehochuť /12.04.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama