Reklama
Ravioly plněné kuřecími játry
Fotogalerie:

Ravioly plněné kuřecími játry

Anna Strašilová
Anna Strašilová
Rohozec

Méně známá pochoutka.

Anna Strašilová, Rohozec

Ingredience

  • 2 vejce
  • 250 g polohrubá mouka
  • 1 lžíce voda
  • 1 lžička olej
  • sůl
  • 150 g kuřecí játra
  • 1 lžíce máslo
  • 100 g slanina
  • 2 cibule
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: v hrnečku rozšleháme vejce se solí, olejem a vodou, přidáme dvě lžíce mouky a dobře rozmícháme. Nalijeme ke zbylé prosáté mouce a zpracujeme tužší těsto. Přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme 20 minut odležet.
  2. Náplň: játra odblaníme, nadrobno nakrájíme a zprudka opečeme na másle. Osolíme, opepříme a krátce opečeme.
  3. Z nahřátého těsta vyválíme tenkou placku a formičkou vykrajujeme kolečka. Na každé dáme trochu prochladlé náplně, přehneme, okraje pevně přitlačíme. V osolené vodě je vaříme 8-10 minut.
  4. Na omaštění: nadrobno nakrájíme a rozškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a dozlatova osmahneme. Uvařené, odkapané taštičky poléváme slaninou s cibulí a ihned podáváme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americký jablečný koláč

Americký jablečný koláč

Křehoučký moučník si každý zamiluje. Jana Dostálová, Praha
Všehochuť /20.12.11
Madisonské mosty

Madisonské mosty

Ke kávě nebo čaji je to výborný zákusek.
Hana Bílá, České Budějovice
Všehochuť /17.12.10
Francouzské konfitované kachní stehno

Francouzské konfitované kachní stehno

V této úpravě kachna prostě nemá chybu.  Stojí za to vyzkoušet.

Ludmila ...

Všehochuť /14.12.13
Rybí aspik

Rybí aspik

Servírujeme na salátových listech.
Iva Papežová, Teplice
Všehochuť /10.12.11
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Toskánské kuřátko

Toskánské kuřátko

Zajímavá chuť, minimální práce s vařením – to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
...
Všehochuť /31.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu