Méně známá pochoutka.
Anna Strašilová, Rohozec
Ingredience
- 2 vejce
- 250 g polohrubá mouka
- 1 lžíce voda
- 1 lžička olej
- sůl
- 150 g kuřecí játra
- 1 lžíce máslo
- 100 g slanina
- 2 cibule
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těsto: v hrnečku rozšleháme vejce se solí, olejem a vodou, přidáme dvě lžíce mouky a dobře rozmícháme. Nalijeme ke zbylé prosáté mouce a zpracujeme tužší těsto. Přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme 20 minut odležet.
-
Náplň: játra odblaníme, nadrobno nakrájíme a zprudka opečeme na másle. Osolíme, opepříme a krátce opečeme.
-
Z nahřátého těsta vyválíme tenkou placku a formičkou vykrajujeme kolečka. Na každé dáme trochu prochladlé náplně, přehneme, okraje pevně přitlačíme. V osolené vodě je vaříme 8-10 minut.
-
Na omaštění: nadrobno nakrájíme a rozškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a dozlatova osmahneme. Uvařené, odkapané taštičky poléváme slaninou s cibulí a ihned podáváme.