Reklama
Rakouské vafle
Fotogalerie:

Rakouské vafle

Veronika Svitáková

Liberec
Mají výraznou chuť a jsou dobré
i samotné.
Veronika Svitáková, Liberec

Ingredience

  • 175 g máslo
  • 175 g cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžička skořice
  • 4 vejce
  • 20 ml rum
  • 200 g mouka hladká
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 250 ml smetana 12%

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem‚ solí a skořicí do pěny. Za stálého míchání postupně po jednom přidáváme vejce. Další přidáme, až když je to předchozí řádně rozmíchané. Poté do směsi přimícháme rum.
  2. Mouku prosejeme s kypřicím práškem‚ přidáme do těsta a pořádně promícháme. Nakonec přiléváme sme­tanu a důkladně mícháme. Pak už jen stačí rozpálit vaflovou formu‚ vymastit ji olejem a upéct vafle do světle hněda. Podle chuti je můžeme zdobit šlehačkou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bulharská brokolice

Bulharská brokolice

S masem a paprikou... Jana Rydvalová, Mostek
Všehochuť /24.05.11
Cannelloni plněné hovězím ragú

Cannelloni plněné hovězím ragú

Pravá vůně Itálie

Podle receptu Mariky Koktové z Chocně

Všehochuť /24.01.19
Pochoutka z mletého masa

Pochoutka z mletého masa

Když mám chuť na něco dobrého, není mi zatěžko strávit v kuchyni ...
Všehochuť /06.04.12
Vepřová roláda po italsku

Vepřová roláda po italsku

Při každé návštěvě Itálie mě znovu a znovu zaujmou jejich jídla typicky voňavá...
Všehochuť /05.12.08
Sýrové misky

Sýrové misky

Zkus k večeři nebo k obědu připravit něco netradičního.
Marie Vodová, ...
Všehochuť /08.12.10
Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Podávám ho jako hlavní jídlo.

Irena Ivanová, Ostrava

Všehochuť /02.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu