Ingredience
- 175 g máslo
- 175 g cukr krupice
- špetka sůl
- 1 lžička skořice
- 4 vejce
- 20 ml rum
- 200 g mouka hladká
- na špičku nože prášek do pečiva
- 250 ml smetana 12%
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Změklé máslo utřeme s cukrem‚ solí a skořicí do pěny. Za stálého míchání postupně po jednom přidáváme vejce. Další přidáme, až když je to předchozí řádně rozmíchané. Poté do směsi přimícháme rum.
-
Mouku prosejeme s kypřicím práškem‚ přidáme do těsta a pořádně promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a důkladně mícháme. Pak už jen stačí rozpálit vaflovou formu‚ vymastit ji olejem a upéct vafle do světle hněda. Podle chuti je můžeme zdobit šlehačkou.