Reklama
Rakouské vafle
Fotogalerie:

Rakouské vafle

Veronika Svitáková

Liberec
Mají výraznou chuť a jsou dobré
i samotné.
Veronika Svitáková, Liberec

Ingredience

  • 175 g máslo
  • 175 g cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžička skořice
  • 4 vejce
  • 20 ml rum
  • 200 g mouka hladká
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 250 ml smetana 12%

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem‚ solí a skořicí do pěny. Za stálého míchání postupně po jednom přidáváme vejce. Další přidáme, až když je to předchozí řádně rozmíchané. Poté do směsi přimícháme rum.
  2. Mouku prosejeme s kypřicím práškem‚ přidáme do těsta a pořádně promícháme. Nakonec přiléváme sme­tanu a důkladně mícháme. Pak už jen stačí rozpálit vaflovou formu‚ vymastit ji olejem a upéct vafle do světle hněda. Podle chuti je můžeme zdobit šlehačkou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drážďanský Eierschecke

Drážďanský Eierschecke

Vaječná náplň je jednoduchá, přitom je netradiční a chutná výborně. Alena Malá, ...
Všehochuť /24.11.10
Středomořský květák

Středomořský květák

Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán.


Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /24.03.17
Sýrovo-žampionové taštičky

Sýrovo-žampionové taštičky

Moje kamarádky si je zamilovaly. K bílému vínu jsou ideální.
Marie Švecová, ...
Všehochuť /11.10.11
Rybí polévka se zázvorovými nočky

Rybí polévka se zázvorovými nočky

Ráda zkouším nové recepty, a když jsem poprvé ochutnala tuto polévku, věděla ...
Všehochuť /01.12.08
Domácí burger s arabskou vůní

Domácí burger s arabskou vůní

V arabském stylu je krásně provoněný kořením a bylinkami.

Martina ...

Všehochuť /07.07.16
Horký pomeranč

Horký pomeranč

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /02.12.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu