Reklama
Rajčatové sugo
Fotogalerie:

Rajčatové sugo

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělá omáčka na pizzu, k těstovinám nebo k masu.

Zita Vojtíšková, Strakonice

Ingredience

  • 500 g cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 3 kg zralých rajčat
  • 90 ml olivového oleje
  • 120 ml bílého vína
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 3 lžičky soli
  • 1/2 svazku bazalky
  • 3 snítky tymiánu a 1 šalvěje
  • 3 bobkové listy
  • z jednoho citronu kůra

Doba přípravy

Počet porcí

2 litry

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli i česnek oloupeme a překrájíme na větší kusy. Mrkev s řapíkatým celerem nahrubo nasekáme. Vše nadrobno rozmixujeme v robotu a dáme stranou.

  2. krok2

    Rajčata minutu povaříme ve vodě. Pak je slijeme a necháme mírně vychladnout. Potom je oloupeme a vyřízneme tvrdší část ve středu, zbytek nakrájíme na kousky velké 2 cm. V širším hrnci s olivovým olejem osmahneme cibuli, česnek, mrkev a celer. Asi 8 minut mícháme do změknutí, pak přidáme víno, rajčata, cukr a sůl. Přivedeme k varu. Z bazalky otrháme lístky a dáme je stranou. Stonek spolu s tymiánem a šalvějí svážeme do kytičky.


  3. krok3

    Vroucí omáčku přelijeme do pekáče, přidáme svázané bylinky, bobkový list a kůru z citronu. Dáme do trouby a pečeme asi hodinu do zhoustnutí při 200 °C. 5 minut před dokončením přidáme nasekanou bazalku, podle chuti dosolíme.

  4. Z omáčky vyjmeme bobkový list, kůru a svazek bylinek. Nalijeme ji do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí sklenice víčky vzhůru naskládáme do pekáče vyloženého utěrkou, zalijeme do poloviny horkou vodou a sterilujeme v troubě při 100 °C 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Středomořský květák

Středomořský květák

Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán. Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /24.03.17
Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Máme rádi maso, zvlášť když má pikantní příchuť.
Dáša Vašáková, Hodonín
...
Všehochuť /20.10.09
Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Tenhle boršč je určený hlavně pro vegetariány, ale protože chutná po uzeném, ...
Všehochuť /23.05.11
Těstoviny se šunkou

Těstoviny se šunkou

Jednoduché, rychlé a syté.
Všehochuť /07.05.12
Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Celá rodina si oblíbila toto velmi jednoduché zeleninové jídlo.
Helena Vebrová, Kolín...
Všehochuť /17.09.09
Hummus od Al-Rašída

Hummus od Al-Rašída

Nemáš-li arašídové máslo, postačí rozemleté arašídy.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /07.06.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama