Reklama
Rajčatové lasagne
Fotogalerie:
 

Rajčatové lasagne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dochuť je voňavým tymiánem

Robert Nerad

Ingredience

  • RAJČATOVÁ OMÁČKA:
  • 500  g vyzrálých rajčat (ne masitých)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a drcený pepř
  • trocha světlého vinného octa
  • LASAGNE:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400  g ricotty
  • 2 žloutky
  • sůl, pepř
  • 5 snítek bazalky
  • 16 plátků čerstvých lasagní
  • 300  g rajčatové omáčky
  • 150  g plátků šunky
  • 4 vyzrálá rajčata
  • 125  g sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme omáčku: rajčata omyjeme a špičkou nože na zeleninu nařízneme mělce křížem slupku. Uvaříme vodu a rajčata přelijeme. Počkáme asi 1–2 minuty, pak rajčata scedíme, prolijeme studenou vodou a odstraníme slupku.

  2. krok2

    Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. V rendlíku na oleji opékáme cibuli dosklovita, přidáme česnek a ještě chvilku spolu orestujeme, přisypeme rajčata. Promícháme.

  3. krok3

    Na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 30 minut. Nakonec rozvařenou hmotu rozmixujeme ponorným mixérem. Vezmeme husté sítko a omáčku přes něj přecedíme. Dochutíme ji solí, pepřem a vinným octem. Promícháme a necháme vychladnout.

  4. krok4

    Když máme hotovou omáčku, můžeme se pustit do přípravy lasagní: troubu předehřejeme na
    180 °C. Vhodnou zapékací formu vymažeme olivovým olejem. Ricottu vyšleháme se žloutky, solí a pepřem. Listy bazalky omyjeme. Pár lístků necháme stranou na ozdobu, zbylé, pokud jsou větší, překrájíme.

  5. Na dno formy rozložíme 4 plátky lasagní, které potřeme trochou rajčatové omáčky, obložíme polovinou plátků šunky, které potřeme polovinou dávky ricotty a posypeme částí bazalkových lístků.

  6. Zakryjeme je další vrstvou lasagní a opět je potřeme trochou rajčatové omáčky. Rozetřeme na ně zbylou ochucenou ricottu, posypeme listy bazalky a zakryjeme poslední vrstvou lasagní. Vrch přelijeme zbylou rajčatovou omáčkou, poklademe rajčaty nakrájenými na tenké plátky, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.

  7. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a lasagne zapékáme asi 40 minut.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sopa de mariscos – polévka z darů moře

Sopa de mariscos – polévka z darů moře

Chuť podtrhne špetka šafránu Španělé jsou temperamentní lidé a takové jsou i jejich ...
Všehochuť /30.05.18
Taštičky po čínsku

Taštičky po čínsku

Zkus použít koupené plastové formičky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /11.10.13
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Řecké papriky

Řecké papriky

Mohou být také přílohou k pečenému masu.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /12.04.13
Skotská vejce

Skotská vejce

Překvap své přátele originálním obědem.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /26.01.10
Polský bigus

Polský bigus

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /11.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu