Reklama
Rajčatové lasagne
Fotogalerie:
 

Rajčatové lasagne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dochuť je voňavým tymiánem

Robert Nerad

Ingredience

  • RAJČATOVÁ OMÁČKA:
  • 500  g vyzrálých rajčat (ne masitých)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a drcený pepř
  • trocha světlého vinného octa
  • LASAGNE:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400  g ricotty
  • 2 žloutky
  • sůl, pepř
  • 5 snítek bazalky
  • 16 plátků čerstvých lasagní
  • 300  g rajčatové omáčky
  • 150  g plátků šunky
  • 4 vyzrálá rajčata
  • 125  g sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme omáčku: rajčata omyjeme a špičkou nože na zeleninu nařízneme mělce křížem slupku. Uvaříme vodu a rajčata přelijeme. Počkáme asi 1–2 minuty, pak rajčata scedíme, prolijeme studenou vodou a odstraníme slupku.

  2. krok2

    Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. V rendlíku na oleji opékáme cibuli dosklovita, přidáme česnek a ještě chvilku spolu orestujeme, přisypeme rajčata. Promícháme.

  3. krok3

    Na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 30 minut. Nakonec rozvařenou hmotu rozmixujeme ponorným mixérem. Vezmeme husté sítko a omáčku přes něj přecedíme. Dochutíme ji solí, pepřem a vinným octem. Promícháme a necháme vychladnout.

  4. krok4

    Když máme hotovou omáčku, můžeme se pustit do přípravy lasagní: troubu předehřejeme na
    180 °C. Vhodnou zapékací formu vymažeme olivovým olejem. Ricottu vyšleháme se žloutky, solí a pepřem. Listy bazalky omyjeme. Pár lístků necháme stranou na ozdobu, zbylé, pokud jsou větší, překrájíme.

  5. Na dno formy rozložíme 4 plátky lasagní, které potřeme trochou rajčatové omáčky, obložíme polovinou plátků šunky, které potřeme polovinou dávky ricotty a posypeme částí bazalkových lístků.

  6. Zakryjeme je další vrstvou lasagní a opět je potřeme trochou rajčatové omáčky. Rozetřeme na ně zbylou ochucenou ricottu, posypeme listy bazalky a zakryjeme poslední vrstvou lasagní. Vrch přelijeme zbylou rajčatovou omáčkou, poklademe rajčaty nakrájenými na tenké plátky, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.

  7. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a lasagne zapékáme asi 40 minut.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mořská rýže

Mořská rýže

Miluju experimenty. Tento měl úspěch. Markéta Adámková, Kobylí
Všehochuť /13.11.09
Plněné žampiony s nivou a oříšky

Plněné žampiony s nivou a oříšky

Aby se večírek pořádně rozjel, musíš své hosty nakrmit něčím opravdu dobrým. ...
Všehochuť /31.12.12
Lilkové pyré z Maroka

Lilkové pyré z Maroka

Při listováním marockou kuchařkou mě zaujal tento recept, protože je jednoduchý, ...
Všehochuť /29.04.13
Kilimandžáro

Kilimandžáro

S karobem je jídlo vhodné pro alergiky.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /09.11.10
Irská medová šunka s hřebíčkem

Irská medová šunka s hřebíčkem

Svého času jsem pracovala jako au-pair v irském Dublinu. V rodině si velmi ...
Všehochuť /19.10.10
Tradiční řecká musaka

Tradiční řecká musaka

Chceš-li propadnout kouzlu řecké kuchyně, vyzkoušej tradiční musaku.

Zdeňka Vítová, ...

Všehochuť /01.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu