Reklama
Rajčatové lasagne
Fotogalerie:
 

Rajčatové lasagne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dochuť je voňavým tymiánem

Robert Nerad

Ingredience

  • RAJČATOVÁ OMÁČKA:
  • 500  g vyzrálých rajčat (ne masitých)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a drcený pepř
  • trocha světlého vinného octa
  • LASAGNE:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400  g ricotty
  • 2 žloutky
  • sůl, pepř
  • 5 snítek bazalky
  • 16 plátků čerstvých lasagní
  • 300  g rajčatové omáčky
  • 150  g plátků šunky
  • 4 vyzrálá rajčata
  • 125  g sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme omáčku: rajčata omyjeme a špičkou nože na zeleninu nařízneme mělce křížem slupku. Uvaříme vodu a rajčata přelijeme. Počkáme asi 1–2 minuty, pak rajčata scedíme, prolijeme studenou vodou a odstraníme slupku.

  2. krok2

    Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. V rendlíku na oleji opékáme cibuli dosklovita, přidáme česnek a ještě chvilku spolu orestujeme, přisypeme rajčata. Promícháme.

  3. krok3

    Na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 30 minut. Nakonec rozvařenou hmotu rozmixujeme ponorným mixérem. Vezmeme husté sítko a omáčku přes něj přecedíme. Dochutíme ji solí, pepřem a vinným octem. Promícháme a necháme vychladnout.

  4. krok4

    Když máme hotovou omáčku, můžeme se pustit do přípravy lasagní: troubu předehřejeme na
    180 °C. Vhodnou zapékací formu vymažeme olivovým olejem. Ricottu vyšleháme se žloutky, solí a pepřem. Listy bazalky omyjeme. Pár lístků necháme stranou na ozdobu, zbylé, pokud jsou větší, překrájíme.

  5. Na dno formy rozložíme 4 plátky lasagní, které potřeme trochou rajčatové omáčky, obložíme polovinou plátků šunky, které potřeme polovinou dávky ricotty a posypeme částí bazalkových lístků.

  6. Zakryjeme je další vrstvou lasagní a opět je potřeme trochou rajčatové omáčky. Rozetřeme na ně zbylou ochucenou ricottu, posypeme listy bazalky a zakryjeme poslední vrstvou lasagní. Vrch přelijeme zbylou rajčatovou omáčkou, poklademe rajčaty nakrájenými na tenké plátky, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.

  7. Pekáček vložíme do předehřáté trouby a lasagne zapékáme asi 40 minut.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italská kuřecí kapsa

Italská kuřecí kapsa

Když neseženete salám Felino, dejte jiný suchý italský salám. Veronika Poláčková, ...
Všehochuť /24.11.12
Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Křupavá slaninka a cibulka dodá kotletám opravdový šmrnc, jasmínová rýže je zase...
Všehochuť /12.06.12
Asijské nudle s tofu

Asijské nudle s tofu

Výborné a rychlé vegetariánské jídlo.

Terezie Vachová, Praha

Všehochuť /22.11.12
Kuře kung pao s chřestem

Kuře kung pao s chřestem

Spojení s rýžovými nudlemi je skvělé.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.08.11
Krevety s nudlemi

Krevety s nudlemi

Vynikající a přitom zdravé!
Jaruška Kollárová, Horní Bučice
Všehochuť /15.01.11
Krůtí prsa marinovaná v gyrosu

Krůtí prsa marinovaná v gyrosu

Sýr se musí pěkně roztéct.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /30.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama