Reklama
Quiche s tuňákem a rajčaty
Fotogalerie:

Quiche s tuňákem a rajčaty

Bernadeta Pavlíková
Bernadeta Pavlíková
Krnov

Francouzský slaný koláč vždy zvedne náladu.

Bernadeta Pavlíková, Krnov

 

Ingredience

  • Těsto
  • 150 g hladká mouka
  • 75 g máslo
  • 50 ml voda
  • 1/2 lžičky sůl
  • Ingredience
  • 150 g tuňák v plechovce
  • 2 velká rajčata
  • 3 vejce
  • 70 ml zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku, máslo, sůl a vodu zpracujeme v těsto. Vložíme do nepřilnavé formy na koláč. Vidličkou uděláme dírky do rozloženého těsta a dáme péct do trouby na 180 °C, přibližně 5 minut - tak, aby těsto nebylo ani moc měkké ani tvrdé.

  2. Na připravené, předpečené těsto rozložíme kousky tuňáka a poté rajčata. Zalijeme směsí vejcí a zakysané smetany. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

    Dopékáme 30 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské placky

Čínské placky

Jsou pikantní a ‚‚jedlé‘‘. Šárka Flídrová, Nedomice
Všehochuť /13.11.09
Zapečené gnocchi

Zapečené gnocchi

Sytý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /28.11.12
Pizza „Meteleskublesku“

Pizza „Meteleskublesku“

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /17.01.18
Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou

Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou

Stejně dobře jako kuře chutná i kachna, i v tomto případě jsou nejvhodnějším masem ...
Všehochuť /23.09.08
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Americká snídaňová omeleta

Americká snídaňová omeleta

Chutná snídaně. Pozor ale na česnekový dech.
Anežka Marelová,
Frýdlant nad ...
Všehochuť /18.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu